Zelf heb ik behoorlijk lang haar. En ja, ondanks dat ik er (nog steeds) blij mee ben, kan het zo nu en dan best lastig zijn! Zo ben je bijvoorbeeld een behoorlijke poos bezig om je haren droog te föhnen, is je haar met regelmaat te zwaar of te dik voor het elastiekje waarmee je een knot wil maken en is het in de zomer onwijs warm op je rug. En deze 8 struggles… Ga je vast en zeker ook herkennen wanneer je lang haar hebt!

Lang haar

1. Je hebt een body, een hempje of een jurkje aan met een lagere rug en wordt bijna gek van de ‘beestjes’ die elke keer weer op je rug zitten. En nee.. Dat zijn natuurlijk helemaal geen beestjes. Dat is gewoon één van die vervelende, loshangende haren die je net niet erbij in je knot hebt vastgemaakt… Het gevolg; allemaal rode strepen van het krabben. Oops!

2. Shampoo en conditioner is er in no-time doorheen. Want ja, je hebt nou eenmaal meer shampoo en conditioner nodig om je haar goed te kunnen wassen.

3. Haren borstelen is bijna onmogelijk! Vanaf de wortel van je haar tot de puntjes heb je namelijk minstens een halve meter te gaan.. En ja, zit er een klit in het midden dan ben je wel even bezig die eruit te krijgen.

4. Lipgloss? Just no… #harendieplakkeninjelipgloss

5. Haren overal. Op het moment is het weer zover; haaruitval. En overal waar je kijkt zie en vind je dan ook losse haren. Op de grond, in je handdoeken, in je broek?!, op de bank… Na ja, je begrijpt het punt denk ik wel.

6. Heb je jouw hairdo gewassen, dan duurt het wel even voor je haar weer droog is. Föhnen duurt lang (met een lamme arm tot gevolg) en je haar zo op laten drogen is ook niet altijd een optie. Voor het dan eindelijk droog is ben je namelijk een halve dag verder!

7. Ook wanneer het weer ernaar is dat je overal stroom van krijgt… Je haar… is werkelijk waar O-VER-AL! Zelfs wanneer je jouw lokken vastbind in een staart.

8. Deze laatste struggle is er een waar ik elke winter weer het gevecht mee aan ga. Sjaals… Een sjaal om doen wanneer je lang haar hebt is gewoon geen pretje. En eigenlijk begint dat al bij de jas. Heb je jouw jas aan, dan zit hoe dan ook je haar onder de jas vast. Heb je dat eindelijk los, dan moet je nog een sjaal om en begint de struggle weer net zo hard opnieuw.

Zijn deze struggles met lang haar herkenbaar voor jou? Aan welke irriteer jij je het meest?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.