Hoe vaak je bepaalde kledingstukken zou moeten wassen is voor veel van ons de vraag. Is het nou na elke keer dat je het item hebt gedragen? Kun je het misschien wel twee keer aan of drie…? Want ja, een jeans hoef je minder vaak te wassen dan bijvoorbeeld een bh… Maar hoe vaak kun je nou het beste jouw jeans wassen?

Jeans wassen

Nieuwe kleding
Heb je kleding net nieuw gekocht, dan is het sowieso een aanrader het eerst te wassen voor je het aantrekt. Aangezien je waarschijnlijk niet de enige bent die het kledingstuk heeft gepast in de winkel is het bij lange na al niet meer schoon. Denk aan huidschilfers, bacteriën, spuug en zelfs ontlasting! Voor je jouw nieuwe aanwinst aandoet is het dus wel fris het eerst even door de wasmachine heen te halen.

Je jeans wassen
Toch schijnt het zo te zijn dat het bij een jeans niet per se nodig is om hem eerst te wassen. Jeans worden namelijk al goed gewassen voor hij überhaupt in de winkel terecht komt. Toch blijft dan het bij mij dan knagen… Die huidschilfers en na ja… De rest weet je inmiddels!

Echter wordt gezegd dat een spijkerbroek dragen in de ‘ongewassen’, stroeve staat goed is voor de jeans aangezien hij dan het beste naar je lichaam kan vormen.

Hoe vaak je een jeans dan uiteindelijk hoort te wassen? Dat is een beetje afhankelijk van de structuur. In de meeste broeken zit stretch. Daarnaast zijn de stoffen van goede structuur waardoor het niet nodig is ze na één keer dragen direct te wassen.

Aangeraden wordt om je jeans na vier tot vijf keer dragen in de was te gooien. Was je jouw jeans te vaak dan verliest je jeans de originele kleur. Zorg er wel voor dat je jouw jeans tussen de wasbeurten door laat luchten. Bijvoorbeeld door de broek op een hanger te hangen!

Hoe vaak was jij jouw jeans normaal? En ga jij nu vaker of minder vaak jouw jeans wassen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.