De die-hard Lushies onder ons hebben het misschien al wel eens geprobeerd; haren verven henna. Waar henna om je haren mee te verven eerst vrijwel alleen bij Lush verkrijgbaar was vind je het nu op steeds meer plekken. Henna proberen kan natuurlijk altijd, maar voor je begint is het wel handig te weten wat henna nou eigenlijk is, waarom je jouw haren zou verven met henna, hoe henna werkt en hoe je het aanpakt!

Henna proberen

Henna is…
Henna is een plant die afkomstig is uit het Midden-Oosten. Al duizenden jaren wordt de plant daar gebruikt om zowel haar als lichaam te versieren. Henna is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van roodachtig tot bijna zwart. Checken welke kleur je te pakken hebt is dus enorm belangrijk, want voor je het weet verf je jouw haar in een veel donkerdere (of rodere) tint dan je wilde.

Het verven van ja haren met henna is natuurlijk in tegenstelling tot chemische haarkleuringen. Dit is dan ook vele malen minder slecht voor je haar dan normale, chemische haarverf.

Henna proberen

Zo gebruik je het
Wanneer je voor de eerste keer henna gebruikt is het allereerst verstandig het goedje te testen op een klein stukje huid. Op deze manier weet je in ieder geval of je er wel of niet allergisch voor bent. Niets zou vervelender zijn dan enorme jeuk nadat je henna hebt gebruikt. Ook is het een aanrader de henna eerst op een klein plukje haar te proberen om te voorkomen dat je jouw haar in een kleur verf die je helemaal niet wil!

Ben je er klaar voor? Kies dan voor een ruimte die je eenvoudig schoon kunt maken en bedek deze bij voorkeur van kranten. Het verven met henna kan namelijk nogal een zooitje worden en dat voorkomen we natuurlijk liever dan dat we het met grof geweld schoon moeten maken.

  1. Breng om te beginnen een beschermende balsem aan bij je haargrens. Dit om te voorkomen dat de henna je huid verkleurd. De Ultrabalm van Lush schijnt hier een ware aanrader voor te zijn!
  2. Breek vervolgens de henna in kleinere stukjes en verwarm het met behulp van twee kommen. Vul één kom met warm water, zet de andere kom erin en leg in de lege kom de henna. Wacht tot de henna smelt en roer het mengsel goed door elkaar. Hoe warmer de henna, hoe beter het resultaat. Let wel op dat de henna niet te heet is om aan te brengen want je wil jezelf natuurlijk niet branden!
  3. Breng de hanna met behulp van rubberen handschoentjes aan op droog haar. Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Werk de henna vanaf de haarwortels uit naar de puntjes van je haar, en vanaf de achterkant van het haar richting de voorkant. Zorg er in de tussentijd voor dat de henna in het schaaltje warm blijft.
  4. Aangebracht? Laat de henna dan minimaal een uur intrekken. Geadviseerd wordt zelfs om het goedje gedurende twee uur in te laten trekken. Handig is om te weten is dat wanneer je jouw hairdo inpakt met folie en een badmuts de kleur sneller roder uitpakt. Pak je jouw haar niet in, dan zal de kleur donkerder qua tint worden.
  5. Heeft alles lang genoeg ingetrokken? Dan is het tijd om het uit je haar te spoelen. Spoel en was je haar daarna met shampoo. Handig om te weten is dat de kleur tot 24 uur na aanbrengen intenser kan worden. Bij donkere kleuren kan dit zelfs tot 48 uur na aanbrengen zijn.

Twijfels?
Heb je eerder je haar al eens geverfd (met chemische middelen) en twijfel je om henna te proberen maar heb je geen idee hoe het zal uitpakken op jouw haar? Neem voor de zekerheid contact op met je kapper om onverwachte resultaten te voorkomen!

Heb jij jouw haar wel eens met henna geverfd? Zou jij henna proberen in plaats van chemische haarverf?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Bron: Lush