Heb je eindelijk DE perfecte zonnebril gevonden… Zit er voor je het weet een flinke kras op. Hartstikke zonde, om het nog niet te hebben over hoe hard je er waarschijnlijk van baalt! Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren waarmee je krasjes – helaas alsnog niet die hele diepe, maar toch – te verwijderen van de glazen van je zonnebril. Verwijder krassen van je zonnebril en laat hem er weer als nieuw uitzien!

Verwijder krassen van je zonnebril

Baking soda
Baking soda kun je echt voor van alles en nog wat gebruiken. Zo ook voor krasjes op de glazen van je zonnebril. Doe één deel baking soda in een bakje en voeg twee delen water toe. Meng het geheel tot je een dikke pasta krijgt, pak een watje en wrijf wat baking soda over de glazen gedurende 10 seconden. Spoel de glazen af met koud water en de glazen van je bril ziet er weer uit als nieuw!

Tandpasta
Ook tandpasta is een handig middeltje voor het verwijderen van krassen op je zonnebril. Neem wat tandpasta, maar let op; kies voor gewone tandpasta, dus niet voor tandpasta met whitening effect, korreltjes of andere extraatjes.

Wrijf de normale tandpasta in een ronddraaiende beweging over het gehele glas. Doe dit ongeveer vijf minuutjes en spoel de bril vervolgens af met lauwwarm water.

Autowax
Met autowax poets je op de auto kleine krasjes weg, en dat gebeurt dus ook wanner je het gebruikt voor je zonnebril. Neem wat wax en breng het aan op de glazen. Gebruik een zacht doekje en poets de glazen met een ronddraaiende beweging uit tot de wax ‘weg’ is – net als de krassen trouwens!

Een ander alternatief dat hetzelfde doet is meubelspray. Helaas verdwijnt hiermee de kras maar enkele dagen.

Zilverpoets
Ook kun je kiezen voor zilverpoets. Normaal gebruik je dit om zilveren sieraden te beschermen, maar het werkt ook top voor je zonnebril. Doe een klein beetje zilverpoets op het glas – of op een watje als dat makkelijker gaat – en wrijf het uit met een watje tot de kras weg is.

Voorkomen is beter dan krassen verwijderen van je zonnebril natuurlijk! Hoe houd jij jouw zonnebril kras vrij?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.