Op dit moment is het voor veel mensen bijna niet te doen… Hooikoorts! Niesbuien, jeukende en brandende ogen, vermoeidheid, slecht slapen… Voor hen die last hebben van hooikoorts is de lente en het begin van de zomer allesbehalve een pretje. En op dit moment is het helemaal heftig! Nou heb ik al verschillende keren verhalen gehoord over sporttape tegen hooikoorts klachten. Iets waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben, want ja… Ook ik heb last van hooikoorts!

Sporttape tegen hooikoorts

Ondanks dat de klachten bij mij op dit moment nog met tabletjes in bedwang zijn te houden hebben een vriend en vriendin van mij zoveel last. Tranende, jeukende ogen met ontzettende opgezwollen oogleden tot gevolg. Een neus die compleet verstopt zit en maar blijven niezen.

Sporttape tegen hooikoorts
Zo nu en dan, afhankelijk van hoe erg de klachten zijn, helpen tabletjes, neusspray en oogdruppels enigszins. Helpt dat niet meer… Dan houdt het over het algemeen een beetje op. Toch blijkt er nu een andere optie te zijn; sporttape.

De sporttape tegen hooikoorts helpt niet direct tegen de klachten van hooikoorts. Althans, niet de tape zelf, maar wel de manier waarop getapet wordt.

Door de elastische tapemethode wordt een externe huidprikkeling reflectoir beïnvloed. Dit kan invloed uitoefenen op het innervatiegebied dat hoort bij de weefselstructuren van ruggenmergsegmenten.

Iets eenvoudiger uitgelegd; wordt de tape op de juiste manier aangebracht op de huid, dan stimuleert dit huidsensoren. Deze huidsensoren prikkelen vervolgens het neurogene stelsel in het lichaam met als gevolg dat hooikoorts klachten af kunnen nemen.

Interesse
Voor zover ik kan vinden is er geen direct bewijs over het effect van tapen op hooikoortsklachten. Wel lijkt het mij onwijs interessant om te proberen. Want eerlijk; ik laat liever sporttape op mijn rug aanbrengen dan dat ik elke keer tabletjes moet innemen, neusspray moet gebruiken of oogdruppels nodig heb.

Elk beetje verlichting helpt!

Heb jij ervaring met sporttape tegen hooikoorts? Deel jouw ervaring in de comments onder dit bericht!

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.