De ene na de andere beauty blogger wordt er mee gespot, en ook celebs kunnen niet achterblijven. Gele oogschaduw lijkt een trend te worden. Gewaagd, opvallend en zomers… Een kleur die niet iedereen even goed kan hebben. Dus zou jij het durven…? Een look met gele oogschaduw?

Gele oogschaduw

De kleur geel
Geel is een kleur die vrolijkheid en positiviteit uitstraalt. Het doet ons denken aan de zon, het verwarmt, stimuleert en roept nieuwsgierigheid op. Ook is het een kleur die aanzet tot het ondernemen van actie en een kleur die een boost aan energie geeft.

Gele oogschaduw
Wel is geel een behoorlijk heftige kleur wanneer het aankomt op make-up looks. Op kledinggebied is de kleur het afgelopen jaar volledig omarmd, maar op het gebied van make-up?

Geel is heftig en qua pigmentatie een vrij lastige kleur om mee te werken. Geel is namelijk een tint die van nature in onze huid voorkomt. Door gele oogschaduw niet op de juiste manier aan te brengen en/of te verwerken in je make-up look kan de kleur nogal vreemd uitpakken.

Een aantal handige tips
Wil je gele oogschaduw gebruiken in je make-up look dan is het verstandig gebruik te maken van een goede basis. Breng daarom om te beginnen een eyeshadow base aan om ervoor te zorgen dat de oogschaduw blijft zitten waar je wil dat hij zit.

Doordat geel in onze huid voorkomt kan het lastig zijn gele oogschaduw te laten poppen. Om een felle gele kleur te bereiken kun je het beste ervoor kiezen eerst een witte oogschaduw aan te brengen op de plek waar je de kleur geel aan wil brengen. Door een witte ondergrond te creëren ‘smelt’ de kleur niet samen met je huid maar popt hij prachtig.

Zou jij het aandurven? Een make-up look met gele oogschaduw?

Beeld: @Laur_Elyse

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.