Sieraden zijn de perfecte manier om jouw outfit helemaal af te maken. Een mooie ketting, een goed paar oorbellen of een fijn armbandje. Statement of minimalistisch… Er is altijd wel iets te vinden wat bij jou en jouw outfit past. Maar hoe houd je die sieraden nou netjes? Maakt het uit of ze goedkoop of duur zijn en als je jouw favoriete ketting mee moet nemen in je tas, hoe doe je dat dan op de beste manier? De 6 sieraden hacks die je hieronder leest moet je in ieder geval kennen. Of je nou dagelijks sieraden draagt of zo nu en dan tijdens een bijzondere gelegenheid. Ze zijn gewoon onwijs handig!

Sieraden hacks Sieraden hacks

Deze dingen verpesten je sieraden
Benieuwd naar de top drie van dingen die jouw sieraden verpesten? Zweet, zeewater en parfum. Jup, ook parfum!! Moet je nagaan hoeveel onze horloges, armbanden en kettingen te lijden hebben wanneer we ze dragen!

Bier en ketchup
Je favoriete gouden ketting vies? Je maakt hem eenvoudig schoon met behulp van wat bier! En zilveren sieraden…? Daarvoor gebruik je simpel weg wat ketchup.

Afwasmiddel en een tandenborstel
Dan zijn er natuurlijk nog diamanten. Hoe je die schoonmaakt is eveneens simpel. Pak een oude tandenborstel en doe er wat afwasmiddel op. Poetsen en die diamant schittert weer als nieuw.

Sieraden voor onderweg
Ga je op reis, dan is de manier waarop je jouw sieraden meeneemt altijd even de vraag. Stop je ze in een klein vakje van je toilettas, doe je ze om of wikkel je ze in een zakdoekje… Wat dacht je van een rietje? Haal je kettingen en armbandjes door een rietje heen en clip ze vast. Op deze manier hoef jij jouw sieraden NOOIT meer uit elkaar te halen wanneer je op plaats van bestemming bent.

Sieraden hacks Sieraden hacks

Toch een knoop in je ketting…
Babyolie en babypoeder zijn je beste vriend wanneer het aankomt op het uit de knoop halen van een ketting. Zowel babyolie als babypoeder maken je ketting wat gladder waardoor je hem makkelijker uit elkaar kunt halen. Door gebruik te maken van een naald kun je beter bij de stukjes waar je vingers toch echt te dik voor zijn. Voor je het weet heb je de knoop eruit!

Goedkope sieraden
Sieraden die enorm glanzen zien er al snel goedkoper uit. Let daarom bij het kopen van goedkope/budget sieraden erop dat je niet te shiney sieraden kiest. Kies in plaats daarvan eerder voor een iets donkerdere, zwaardere kleur metaal.

Welk van deze sieraden hacks kende jij nog niet/lijkt jou het handigste?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.