Wanneer je op vakantie gaat kun je niet zomaar alles meenemen. Ook is het lang niet altijd even handig om bepaalde spullen mee te nemen in je koffer. Je prachtige gezichtspoeders bijvoorbeeld. Hoe je die heel mee heen en terug krijgt naar jouw vakantiebestemming en nog veel meer lees je vandaag hier op About Beauty and Fashion! Speciaal voor jou de 10 handigste vakantie hacks op een rij, met dank aan Etos!

Vakantie hacks Etos

Vloeibare make-up?
Ga je één nachtje weg en wil je jouw vloeibare make-up, bijvoorbeeld een foundation, meenemen? Een tube is niet altijd even handig om mee te nemen. Komt die klem te zitten dan zit voor je het weet jouw hele tas onder! Hoe het wel kan? Doe een kleine hoeveelheid van de vloeibare make-up in een lenzendoosje. Zo kun je er rustig één of twee nachtjes op uit maar hoef je niet direct de hele tube mee te nemen!

Bye bye zand!
Ken je dat…? Je bent lekker in de zee aan het zwemen, loopt terug naar je handdoek en zit vervolgens helemaal onder het zand. De oplossing? Een beetje talgpoeder! Strooi wat talgpoeder op je zanderige benen en je veegt het zand er zo af.

Schoenen mee zonder vieze kleding
Ook schoenen zijn lastig mee te nemen. Heen kun je ze uitgebreid schoonmaken en voor vertrek heb je thuis vast nog een paar andere schoenen staan die je in de tussentijd kunt dragen zodat je schoenen niet vies worden. Op vakantie is dit een ander verhaal en ja, de schoenen moeten uiteindelijk weer in die koffer. Gelukkig is vieze kleding verledentijd met een van deze handige vakantie hacks! Haal een goedkope badmuts en trek die om de onderkant van je schoenen heen. Je schoenen kunnen je kleding niet meer vies maken!

Pleisters plakken om een vinger?
De lastigste plek om een pleister op te plakken is misschien nog wel je vinger. Pleisters blijven nooit goed zitten, en hoe plak je nou eigenlijk die pleister over het topje van je vinger heen? Knip driehoekjes uit de pleister en je vouwt hem eenvoudig eromheen. Hoe dat eruitziet? Dat zie je in de handige video van de Etos!

Bewaar je sieraden veilig
Een enorme koffer en hele kleine sieraden. Je raakt ze geheid kwijt… Hoe je ze handig meeneemt? In een pillendoosje! Een pillendoosje heeft handige kleine vakjes waardoor jouw sieraden niet in elkaar verstrikt raken en is niet al te groot.

Zo neem je jouw poeder heel mee
Elke keer weer is dit een struggle. Niet alleen wanneer je op vakantie gaat maar überhaupt al wanneer je een gezichtspoeder meeneemt in je tas. Deze keer voorkom je dat het jou dit opnieuw gebeurt. Hoe? Stop een wattenschijfje in het doosje van de gezichtspoeder… Direct op de poeder – dus tussen de poeder en het dekseltje – en sluit vervolgens het doosje.

Lekkende tubes of flacons
De grootste hel wanneer je reist. Een tube tandpasta, zonnebrand of foundation die bij aankomst door je hele koffer heen is gesmeerd. Voorkom lekkende tubes en flacons door eenvoudig een stukje folie tussen de dop en de flacon te doen.

Kleine, waardevolle spullen bewaren op het strand
Deze is zo eenvoudig. Hier ga ik niet al te veel woorden aan besteden. Het enige; WAAROM HEB IK HIER NOOIT AAN GEDACHT? Stop jouw waardevolle spulletjes – bijvoorbeeld sieraden – in een lege lipbalsem huls.

Jeuk door een insectenbeet?
Een muggenbult maar geen Azaron of iets soort gelijks bij de hand? Geen probleem! Doe er een beetje deodorant uit een roller op en weg is de jeuk! Dan doe je wat after sun in een vormpje voor ijsklontjes. Leg deze even in de vriezer en ga er vervolgens mee over de huid. Heerlijk verkoelend, verzachtend en ook nog eens verzorgend tegelijk.

Wat zijn jouw ultieme vakantie hacks?

Volg jij About Beauty and Fashion al op Facebook?