Wist je dat de kleine vlekjes behoren tot één van de zeven schoonheden? En in 2017/2018 zijn sproeten zo geliefd dat men ze zelfs namaken. Het aanbrengen van zo’n sproeten tattoo is namelijk heel eenvoudig en je bent direct gezegend met een goed paar sproeten. Maar er is meer… Kende je deze 3 weetjes over sproeten bijvoorbeeld al?

Weetjes over sproeten

1. Born this way
Nope, niet dus! Wanneer je geboren wordt heb je geen sproeten. Niemand niet… Voordat je sproeten krijgt moet de huid namelijk eerst worden blootgesteld aan zonlicht. Pas wanneer dit is gebeurd zullen de sproeten verschijnen.

Wel krijgen de meeste mensen sproeten als kind. Hoeveel sproeten je krijgt is genetisch bepaald.

2. Sproeten zijn erfelijk
Ik noemde het net al even; of je sproeten krijgt is erfelijk bepaald. Het zit dus in je genen. Om precies te zijn in het MC1R gen. Dit gen is onder andere verantwoordelijk voor de kleur die je ogen hebben en de kleur van je haren.

Weetjes over sproeten

3. Bescherming tegen de zon
Al klinkt het na het eerste weetje misschien logisch… Toch weet lang niet iedereen dit. Sproeten beschermen je tegen de zon. Het verdubbelen van de sproeten wanneer je in de zon zit is dan ook niet meer dan logisch. Net als de zichtbaarheid van de sproeten. In de zomer zijn ze er en in de winter nauwelijks/niet.

Ondanks dat je sproeten je beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon betekent dit niet dat je niet meer hoeft te smeren!

Niet gezegend met een goed paar sproeten?
Niet getreurd. Anno 2017/2018 is het namelijk hot om sproeten te faken. Dit kan heel eenvoudig met een tijdelijke sproeten tattoo, maar ook met de juiste kleur lip-/oogpotlood kom je al een heel eind. Hoe dat er precies uit ziet zie je in de video hieronder!

Kende jij deze weetjes over sproeten al? Ben jij gezegend met een goed paar sproeten?

Benieuwd naar meer? Like About Beauty and Fashion op Facebook en blijf op de hoogte!