Een schoen die zorgt voor een kapotte hak, een keer een andere soort nagellak willen proberen of (gezichts)olie opruimen wanneer je geknoeid hebt… Zo nu en dan is de oplossing eenvoudiger dan je verwacht! Want wist je bijvoorbeeld dat je met maïzena een schurende hak verhelpt, je nagellak een andere look geeft of olie eenvoudig opruimt? Maar er is meer! Benieuwd? Check snel deze 6 verrassende maïzena hacks.

Maïzena hacks

1. Schurende hak
Niets is vervelender dan een schurende hak… Heb je net een nieuw paar schoenen, kun je ze bijna niet aan omdat je keer op keer je hak volledig kapot loopt. Niet fijn en hartstikke zonde natuurlijk! Maar maïzena is de oplossing.

Doe wat maïzena in de schoen en druk dit in de hak. De maïzena vormt een zacht laagje en beschermt je hak tegen het schuren! Eenvoudig, budget en je bent in no-time ready to go.

2. Matte nagellak
Heb je allerlei kleuren nagellak, maar wil je toch eens iets anders? Veel lakjes hebben een glanzende finish, maar meng je de nagellak voordat je deze aanbrengt op je nagels met een beetje maïzena, dan zal je zien dat de nagellak prachtig matte opdroogt.

Eerlijk… Dit is mijn favoriet onder de maïzena hacks!

3. Olie opruimen
Niets vervelender dan wanneer je olie knoeit… Want ja, olie valt gewoon bijna niet op te ruimen. Je probeert het netjes op te vegen en onder tussen… Ondertussen smeer je het overal heen, glanst alles er op los en wordt het nog glad ook.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig! Strooi er wat maïzena op, wacht even en veeg het op met behulp van een stuk keukenrol. Weg olie.

4. Droogshampoo
Geen droogshampoo bijdehand? Geen stress! Neem wat maïzena en meng dit met wat geurolie. Meng het geheel en doe het in een potje waarmee je eenvoudig kunt strooien. Jouw zelfgemaakte droogshampoo is een feit en het ruikt nog lekker ook!

5. Vieze glazen
Deze maïzena hack is handig voor hen met een eigen huisje. Je herkent het vast… Je zet je (wijn)glazen in de vaatwasser en wanneer je ze eruit haalt zitten er allerlei witte vlekken op. Balen natuurlijk.

De witte vlekken krijg je weg met 1/3 kopje azijn en 2 theelepeltjes maïzena. Meng dit en doe het in een spuitflacon. Spray het goedje op het glas en spoel het glas af. Weg witte vlekken!

6. Brandvlek
Ook wanneer je het strijkijzer net iets te lang op je nieuwe witte blouse hebt laten staan is het nog niet het einde van de wereld. Natuurlijk is het enorm balen van je blouse, maar met water en maïzena kun je de vlek minder opvallend/weg krijgen.

Spray eerst de vlek goed in met water, doe er dan een flinke hoeveelheid maïzena op en laat het geheel drogen. Eenmaal opgedroogd borstel je met een stevige borstel de maïzena van de blouse. Blouse gered!

Welke van deze 6 vind jij de meest verrassende maïzena hacks?

Benieuwd naar meer? Like About Beauty and Fashion op Facebook en blijf op de hoogte!