Kwasten om mee te schilderen of kwasten voor je make-up. De manier waarop ze worden gemaakt zal niet (veel) van elkaar afwijken! Natuurlijk worden goedkopere kwasten hoogstwaarschijnlijk machinaal gemaakt, maar de echt goede kwasten? Die worden natuurlijk met de hand gemaakt. Benieuwd hoe kwasten en make-up kwasten worden gemaakt? De video van Insider laat het perfect zien!

Make-up kwasten

Zo worden kwasten gemaakt
Om te beginnen wordt de nodige hoeveelheid haren gepakt om het kwastje mee te maken. Deze worden voorzichtig in het ijzeren hulsje gestopt om te kijken of het voldoende haartjes zijn.

Vervolgens worden de haren in een mal gezet die de juiste dikte van de kwast aangeeft. De haren worden op gelijke lengte geschud en bijeengebonden met een draadje. In dit gelukt, dan worden de haren van de kwast opnieuw in de ijzeren huls gestopt. Ditmaal worden ze er niet meer uitgehaald.

Make-up kwasten

Misschien is het je weleens opgevallen dat verfkwasten – bij make-up kwasten heb ik dit nog nooit gezien – dat de haartjes perfect in een puntje zitten. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een mengsel van stijfsel en water. De kwast wordt drooggewreven op een handdoek in een ronddraaiende beweging om het perfecte puntje te krijgen.

Dan is het de beurt aan het stokje. Vaak hebben kwasten een mooi gekleurd stokje om de make-up kwast helemaal af te maken. In het begin zijn deze blanco. Ze moeten dus nog worden geverfd! En dat doe je niet met een andere kwast… Ze worden gewoon in de verf gedoopt. Vele malen sneller en handiger.

Uiteindelijk moet de kwast worden vastgemaakt aan het stokje. Ook daarvoor wordt gebruik gemaakt van een speciale machine die het ijzertje strak rondom het stokje klemt zodat deze niet meer (zomaar) los kan komen. Interessant toch!

Duurdere make-up kwasten die met de hand worden gemaakt zullen ook op deze (of een soortgelijke) manier worden gemaakt. En eerlijk? Na het zien van deze video sprint je toch direct naar boven om de nog vieze make-up kwasten even schoon te maken!

Wist jij hoe make-up kwasten worden gemaakt?