Allereerst wil ik iedereen fijne kerstdagen wensen vol warmte en gezelligheid! Kerstmis is en blijft toch altijd DE gelegenheid om eens flik uit te pakken. Lekker eten, leuke cadeautjes en het moment voor glitters en mooie outfits. Dit jaar besloot ik een keer niet te kiezen voor glitter of ‘normale’ Christmas outfit. Ik koos voor een outfit die dicht bij mijn dagelijkse kledingstijl ligt, alleen dan toch net iets anders dan wat ik normaal draag.

Comfy christmas outfit ootd

Oversized hoody dress
De jurk die ik draag heb ik gekocht bij Monki. Ik draag maat XS en zoals je kunt zien is zelfs deze kleinste maat flink oversized. En jup, I like that!

De jurk is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik koos voor deze groene variant omdat ik het minder saai vind dan zwart, maar ondanks dat toch een kleur is die prima draagbaar is. De brede veter (het koord) in de muts en de grote zak op de jurk geeft de jurk de details van een hoodie. De lengte daarentegen die van een jurk. Naar mijn idee de perfecte combinatie!

Comfy christmas outfit ootd

Wat ik fijn vind aan deze jurk is dat hij in zijn geheel baggy valt. Ondanks dat ziet de jurk er niet lomp uit. Bij eerdere jurken met een soort gelijk model viel de bovenkant van de jurk erg groot en zat deze vervolgens strak rondom mijn heupen. Niet de pasvorm die je wil wanneer je kiest voor zo’n soort jurk!

FENTY x PUMA sneakers
De sneakers die ik draag bij deze outfit zijn de grijze FENTY x PUMA velvet creepers. Sneakers waar ik echt helemaal verliefd op ben. Ik heb ze nu ongeveer een half jaar en kan er gewoon geen genoeg van krijgen. De kleur is perfect en door het velvet materiaal krijgen de sneakers een mooie finish.

Comfy christmas outfit ootd

De dikke zool in dezelfde kleur als de rest van de sneaker maakt deze FENTY x PUMA velvet creeper helemaal af.

De sokjes die ik draag in de sneakers komen van de Primark. Eenvoudige fishnet socks in het zwart. Geen normale sokken, maar sokken die een fijne accessoire vormen. Want waarom zou je armbanden en kettingen dragen wanneer je kunt kiezen voor een goed paar sokken?!

Hoe ziet jouw Christmas outfit er uit deze Eerste Kerstdag?