Black Friday a.k.a. enorme kortingen!

Vandaag is het Black Friday. De dag waarop je bij veel winkels kunt shoppen met een flinke korting! Maar waar komt die Black Friday nou eigenlijk vandaan… Amerika, ja zover zijn de meeste wel. Maar waarom nou eigenlijk al die kortingen?

Black Friday

Black Friday in Amerika
Black Friday is de dag in de Verenigde Staten die valt na Thanksgiving. Een dag die valt op een vrijdag waarop de meeste werknemers vrij zijn. En laat dat nou de perfecte dag zijn als start voor het seizoen waarin alle kerst aankopen moeten worden gedaan.

Om winkelend publiek naar de winkels te krijgen stunten winkels met allerlei speciale aanbiedingen. Wist je dat er zelfs winkels zijn die al om 03:00 open gaan?! En ja, dan staan er al rijen mensen buiten te wachten om alles voor een prikkie te scoren. De voorraad is nou eenmaal beperkt.

Opmars in Nederland
Thanksgiving wordt dan wel niet gevierd in Nederland… De afgelopen jaren adverteren er steeds meer winkels voor Black Friday. Stunt aanbiedingen of kortingen op het gehele assortiment. En na Black Friday? Volgt Cyber Monday!

Black Friday

Cyber Monday voor de webshops
Omdat Black Friday een dag is die van origine in fysieke winkels plaats vindt is het de maandag er na de beurt aan de webshops. Zij vieren de start van dit feestelijke seizoen namelijk met Cyber Monday. Hetzelfde dus als deze Zwarte Vrijdag maar dan online!

En in Nederland? Daar beginnen veel winkels en webshops op vrijdag en gaan zaterdag, zondag en maandag gewoon door! Kortom: tijd om de items die al zolang op jouw wishlist staat (en natuurlijk de sint- en kerstaankopen) vandaag nog in te slaan!

Deze webshops moet je even bekijken
Natuurlijk heb ik zelf ook mijn slag geslagen. Zo heb ik het een en ander besteld bij PUMA, ASOS, Miss Guided en de H&M. De kortingen? Variërend van 20% tot 50%!! Welke webshops je sowieso ook even moet bekijken? Go-Britain, Lush (geen korting, wel een enorm speciale zeep) en de Hunkemöller natuurlijk!

Shop ze!

Wat zijn jouw Black Friday aanwinsten?

2017-11-24T20:38:30+00:00november 24th, 2017|Fashion|0 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: