De een vind het prachtig, de ander krijgt er direct de kriebels van… Insecten! En wel in een nail-art. Nope, niet gewoon op je nagel ‘geschilderd’. Nee, er wordt gebruik gemaakt van een echt, dood insect. Tenminste, als het aan nail artist Nicole Casati ligt wel! Scroll verder voor de dode insecten nagels!

Dode insecten nagels

Nicole Casati
Nicole Casati is de eigenaresse van Deadly Nails dat is gevestigd in Melbourne, Australie. In haar nagelstudio tilt zij nail-art tot een compleet nieuw niveau. In plaats van alleen gebruik te maken van steentjes, de nodige nagellak en overige normale nail-art benodigdheden geeft zij een extra toevoeging aan haar nagels. Dode insecten!

Naast dode insecten gebruikt de nagelartieste ook andere, natuurlijke materialen toe aan de gel polish.

De reden waarom ze dode insecten gebruikt in haar nail-art creaties is omdat ze de schoonheid van de natuur wil vieren. Een bijzondere, geheel eigen manier om dat te doen!

Deadlynails op Instagram
Alle, of tenminste veel nail-art creaties van Nicole Casati zijn te bewonderen op het Instagram-account van de nagelartieste (@deadlynails).

Nicole verwerkt de insecten en de bloemen in een doorzichtige nagellak laag. Hierdoor komen niet alleen de insecten weer bijna tot leven… Ook de kleuren komen er prachtig door naar voren.

Welke mijn favoriet is?
Ondanks dat ik het ergens een beetje luguber vind, vind ik de creaties waarin Nicole gebruik heeft gemaakt van bloemen en de vleugels van vlinders prachtig. De kleuren, de patronen… Het is gewoon perfect! Zou je met nagellak proberen dan zou het patroon van de vlindervleugels nooit zo perfect overkomen.

Toch zou mijn voorkeur wanneer ik zelf een paar nagels zou mogen laten creëren door Nicole uitgaan naar de variant zonder dode insecten… Geen dode insecten nagels dus! Bloemen vind ik dan toch mooier en minder eng!

Wat vind jij van de dode insecten nagels die Nicole maakt? Naar welke nail-art gaat jouw voorkeur uit?

Bron: Ranker