Vlechten is iets wat lang niet iedereen even eenvoudig vindt. Ook zit er een enorm verschil in het invlechten van de haren van iemand anders of die van jezelf. Een visgraat vlecht? Dat is helemaal vlechten 2.0… Of toch niet? Met deze tutorial van Marina Ferrari maak je in no-time een look-a-like visgraat vlecht. En met de juiste elastiekjes ziet niemand dat ie niet echt is!

Visgraat vlecht hack

Zo maak je de look-a-like visgraat vlecht
Waar je normaal gesproken aan de achterkant van je haar met vlechten begint, start deze hair tutorial met al je haar aan de voorkant. Ja echt! Je kunt daardoor dus precies zien wat je doet en zit niet steeds in de knoop met je eigen haar.

Pak twee plukken en maak deze met een klein elastiekje aan elkaar. Done? Klap het ‘staartje’ dan eenmaal naar binnen toe zodat er in beide plukken een draai ontstaat. Tijd voor de volgende twee plukken. Net als bij de eerste twee pak je wederom twee soort gelijke plukken. Maak deze aan elkaar en klap deze opnieuw naar binnen!

Blijf staartjes maken tot je al je haar aan elkaar hebt gemaakt. Nu is het tijd voor ‘the magic moment’… Begin met het eerste staartje dat je hebt gemaakt. Pak deze en breng deze naar de achterkant van je hoofd. Hang zo alle staartjes, in volgorde waarin je ze hebt gemaakt, een voor een naar de achterkant van je hoofd.

Last but not least check je nog even of de elastiekjes een beetje netjes verborgen zijn en tadaaaaa! Ook al is het allesbehalve een echte vlecht… Jouw hairdo lijkt toch echt perfect ingevlochten in een mooie, nonchalante visgraat vlecht! En uitstekende plukjes? Die houd je in bedwang met een klein beetje haarlak.

Wat is jouw favoriete truc voor de perfecte (look-a-like) visgraat vlecht?