De naam klinkt al vrij ingewikkeld en hoewel de vlecht er daadwerkelijk ontzettend ingewikkeld uitziet schijnt het maken van de Chinese staircase braids heel eenvoudig te zijn! Voor we gaan bekijken hoe deze nieuwe soort vlecht nou eigenlijk in elkaar steekt eerst natuurlijk wat inspirerende plaatsjes zodat ook jij weet waar ik het überhaupt over heb.

Chinese staircase braids

Zo maak je de Chinese staircase braids:

1. Maak om te beginnen een lage staart;
2. Pak een lang plukje vanaf de achterkant van de staart en maak een 4;
3. Haal het plukje haar achter de staart langs en haal hem door de lus. Trek de ‘knoop’ rustig aan;
4. Herhaal stap 2 en 3 met een nieuwe pluk + de ‘oude pluk’;
5. Blijf stap 2 en 3 herhalen tot je vindt dat de vlecht lang genoeg is. Done!

Wanneer je vroeger weleens vriendschapsarmbandjes hebt gevlochten zal je deze manier van vlechten waarschijnlijk direct herkennen. En eerlijk is eerlijk; hoe ingewikkeld het er ook uit ziet en hoe lastig de naam ook klinkt. Eigenlijk is het best eenvoudig!

Nou moet ik wel zeggen dat ik het maken van de vlecht bij mijzelf in eerste instantie wel wat lastig vond. Toch lukt het na een paar keer proberen prima. Omdat het nogal lastig kan zijn om de vlecht recht achter je te maken, zoals in de video te zien is, kun je er ook voor kiezen een lage schuine staart te maken zodat je kunt zien wat je aan het doen bent. Heb je eenmaal door hoe je de vlecht mooi en strak kunt maken kun je het jezelf wat lastiger maken door hem daadwerkelijk netjes in een staart aan de achterkant van je hoofd te maken.

Ik ben erg benieuwd of het jou lukt deze prachtig uitziende Chinese staircase braids te maken. Mocht je er een maken, deel je dan een foto op Instagram met daarbij de #AboutBeautyFashion?

Wat is jouw favoriete manier om je haar in te vlechten? Vanaf nu met de Chinese staircase braids misschien?

Bron: Grazia
Beeld: hair_do_salon (Instagram)