Ben jij even helemaal klaar met elke keer weer die egale kleuren nagellak op je nagels en wil je eens iets anders? Iets dat er onwijs mooi uit ziet, net alsof je net een manicure hebt gehad… Alleen dan wel door jouzelf en gewoon thuis! Probeer eens een van onderstaande geometrische nail-art creaties. Nail-arts waarvoor je vrij weinig nodig hebt en die ook nog eens eenvoudig te maken zijn.

Voor een geometrische nail-art heb je nodig

  • Basecoat;
  • Topcoat (glanzend en/of matte);
  • Twee of meer kleuren nagellak die jij mooi bij elkaar vindt passen;
  • Smalle, rechte nail-art stickertjes.

Zo maak je geometrische nail-art nagels

  1.  Begin net als anders met een doorzichtige basecoat. Een basecoat beschermt je nagels tegen verkleuring van de gekleurde nagellakjes. Wacht na het aanbrengen even tot de basecoat goed droog is;
  2. Maak vervolgens een patroon op je nagels met behulp van de smalle, rechte nail-art stickertjes;
  3. Pak de verschillende kleuren nagellak erbij en vul elk vakje op je nagels afwisselend met de verschillende kleuren nagellak;
  4. Alle vakjes ingekleurd? Wacht niet tot de nagellak droog is maar verwijder nagel voor nagel voorzichtig de stickertjes;
  5. Gelukt? Breng als laatste een laagje basecoat aan. Je nagels nog iets specialer maken? Wissen vooral ook eens af tussen glanzende en matte topcoat voor een mooi effect.

Afhankelijk van welke nail-art je wil maken kun je ervoor kiezen de smalle, rechte nail-art stickertjes wel of niet te laten zitten. Verder kun je kleine steentjes toevoegen of bijvoorbeeld een dotting tool gebruiken om de geometrische nail-art helemaal compleet te maken.

TIP: Zelf heb ik eens dit soort nail-art tape – de smalle, rechte stickertjes – gekocht op eBay. Voor nog geen €1,- had ik al 10 verschillende kleurtjes. Nou moet ik zeggen dat het niet de beste nail-art tape is, maar om eens te proberen of de geometrische nail-art iets voor jou is of om mee te oefenen is deze budget variant ideaal.

Eenmaal onder de knie wat je wil maken? Kies dan vooral voor een variant die misschien iets minder budget is, maar tenminste wel mooi blijft zitten. Bij een geometrische nail-art draait nou eenmaal alles om de strakke, geometrische lijnen!

Welke geometrische nail-art vind jij het mooiste?