Een goede basis is het halve werk. Toen ik een bericht ontving over twee nieuwe producten van het merk Sans Soucis was mijn interesse gewekt. Het ging over een Fixing Spray en een Primer. Met een Fixing Spray heb ik helaas nog geen ervaring (komt hopelijk snel verandering in). Maar op het gebied van primers weet ik al wel het een en ander.

'Face Primer' by Sans Soucis 'Face Primer' by Sans Soucis 'Face Primer' by Sans Soucis 'Face Primer' by Sans Soucis 'Face Primer' by Sans Soucis 'Face Primer' by Sans Soucis

Een primer is er voor bedoeld om een goede basis voor je make-up te creëren. Deze primer van Sans Soucis is geschikt voor alle huidtypen. Het heeft een hydraterende werking en laat hiermee fijne lijntjes en rimpeltjes verdwijnen. De primer zorgt er dus voor dat je huid mooi glad is voor je een foundation aanbrengt.

Deze primer is vrij van parabenen en minerale oliën. Dat deze primer vrij is van dit soort oliën vind ik erg prettig. Mijn huid wordt de laatste tijd namelijk erg snel vet, en ieder beetje olie minder is alleen maar fijner om mijn make-up beter door te laten zitten. Verder bevat de primer hyaluronzuur, fucogel en aqua cacteen. Deze ingrediënten geven hebben de hydraterende werking.

In tegenstelling tot mijn eerdere ervaring met primers maakt deze primer van Sans Soucis de huid niet ontzettend glad, maar wel vochtig. Al snel trekt het vochtige gevoel weg en wordt de primer opgenomen in de huid. Velletjes verdwijnen en dat is al een groot pluspunt van deze primer. Ook vind ik de flacon van de primer erg handig. Met het pompje krijg je op een hygiënische manier de juiste hoeveelheid primer.

Eenmaal aangebracht voelt mijn huid zacht aan. Ook oogt het al mooi egaal en zijn velletjes verdwenen waardoor daar in ieder geval geen foundation meer achter kan gaan zitten. Foundation/BB Cream dekt mooi egaal over deze primer. Gedurende de dag blijft mijn make-up netjes op zijn plaats zitten. Op mijn oogschaduw na mijn make-up de hele dag echt top.

Dat mijn oogschaduw niet goed blijft zitten komt niet direct door deze primer. Mijn oogleden zijn het meest vet van mijn hele gezicht. Door de dag heen moet ik mijn oogschaduw dus sowieso even bijwerken om te voorkomen dat de oogschaduw in de lijntjes ophoopt. 

De nieuwe primer van Sans Soucis werkt echt top. Een prima primer die de huid mooi glad maakt en klaar maakt om foundation op aan te brengen. Ook zorgt de primer er voor dat make-up super blijft zitten! Deze flacon primer bevat 30mL en kost €29,95 per stuk. Je vindt de primer hier in de webshop van Sans Soucis.

Met welke producten zorg jij voor de juiste basis van jouw make-up?