Zachte, pastelkleuren move over! Het is tijd voor NEON! Op de catwalk is de trend van jaren geleden, namelijk uit de jaren 80, weer volop te zien. Felgekleurde kledingstukken die je met elkaar kunt combineren, afzonderlijk kunt dragen of kunt combineren met een andere trend, bijvoorbeeld tie dye. Natuurlijk kan het ook net iets subtieler, bijvoorbeeld door neon accessoires in plaats van neon kledingstukken.

Neon kledingtrend MissGuided

Tie Dye
Bij tie dye kies je voor een gekleurd kledingstuk met patroon. Een patroon die je eenvoudig zelf maakt. Namelijk door een wit t-shirt te nemen, elastiek of touw en textiel verf. Bind het shirt op een prop, doe het shirt in water, eventueel gemengd met soda en doop het vervolgens in het verfbad. De patronen ontstaan vanzelf doordat de verf zich niet kan hechten op de geknoopte of samengebonden delen.

Neon kledingtrend MissGuided

Neon
Neonkleuren vormen de afgelopen tijd een opvallend groot gedeelte van modeshows. Prada, Balenciaga en Calvin Klein stuurden eind 2018 hun modellen al in neon de catwalk op. Een opvallende trend waar je direct vrolijk van wordt! Ooh, en hij is ook nog perfect voor het festivalseizoen ook.

Colour blocking
Bij de start van About Beauty and Fashion in 2012 schreef ik eens over de trend Colour Blocking; het combineren van verschillende, felgekleurde kledingstukken in één outfit. En hetgeen wat we nu terugzien op het gebied van mode lijkt er enorm op!

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een outfit bestaande uit één neon kleur of meerdere neonkleuren met elkaar combineren. Van kokerrokken tot broekpak en van crop top tot scrunchie. In de lente en zomer van 2019 zit je met NEON in je outfit hoe dan ook goed!

Neon kledingtrend MissGuided

Neon vs. Tie dye
Uiteraard kun je ook het beste van twee werelden met elkaar combineren; neon en tie dye! Beide opvallend… Samen ontzettend tof! En helemaal festival-proof!

Is neon als kledingtrend iets voor jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Beeld: MissGuided