Vorige maand kon je op About Beauty and Fashion het antwoord al lezen op de vraag hoeveel bh’s je nou eigenlijk zou moeten hebben. Althans, wat het perfecte aantal bh’s is. Maar wist je dat borsten eigenlijk enorm interessant zijn. Er zijn waarschijnlijk enorm veel dingen die je nog niet eerder hebt gehoord. Weetjes die interessant zijn om wel te weten over onze borsten. Benieuwd?

weetjes borsten

Verschillende groottes
Laten we beginnen met een weetje die je wellicht al eens hebt gehoord. In een enquête gaf namelijk 65% van de ondervraagde vrouwen aan dat haar rechterborst kleiner was dan de linkerborst. Er wordt aangenomen dat dit wordt veroorzaakt doordat de linkerborst dichter bij het hart zit waardoor er meer bloed doorheen gepompt wordt met als gevolg dat deze wat groter is dan de andere.

BH maat
Uit onderzoek van de Breast Health Foundation blijkt dat maar liefst 80% (!!) van de vrouwen de verkeerde maat bh draagt. Behoorlijk veel en alles behalve bevorderlijk voor je lichaam. Het dragen van de verkeerde bh kan onder andere leiden tot rug- en nekpijn. Twijfel je dus over de maat van je bh, laat het dan de volgende keer dat je gaat shoppen voor een nieuwe bh eens voor de zekerheid opmeten!

De grootste borsten ter wereld
De grootste cupmaat gemeten bij een vrouw is maat ZZZZ. Jup, en het is nog natuurlijk ook! Met een omtrek van 102 centimeter is Annie Hawkins-Turner de eigenaresse van de grootste borsten ter wereld. Annie leidt aan hypertrofie waardoor haar borsten zo groot zijn geworden. Hypertrofie betekent dat weefsel (of organen) in grootte toenemen door vergroting van het volume van de afzonderlijke cellen.

Mannen hebben ook borsten
Althans… biologisch gezien dan! Gedurende de eerste paar weken is elke foetus namelijk een vrouw. Om die reden hebben zowel vrouwen als mannen tepels.

Hangende borsten
Word je ouder, dan is het bijna zeker dat je borsten wat gaan hangen. Helaas, maar waar… Wanneer je ouder wordt neemt de vetmassa in je lichaam toe. Daarnaast hebben je borsten geen spieren waardoor je ze niet kunt trainen om ze in shape te houden.

De eerste bh
De allereerste bh zoals wij hem vandaag de dag kennen werd gemaakt op 3 november 1914. Het US Patent and Trademark Office Mary Phelps Jacobs gaf namelijk op die dag een patent om haar brassières te maken. Voor die tijd droegen vrouwen vooral doeken om hun borsten te ondersteunen en op de plek te houden.

Het enige zoogdier
De mens is het enige zoogdier waarbij borsten permanent zichtbaar zijn. Bij alle andere zoogdieren groeien borsten namelijk uitsluitend – en worden ze dus zichtbaar – wanneer ze worden gevuld met melk. Houdt het dier op met het geven van borstvoeding, dan verdwijnen de borsten ook weer.

Gemiddeld gewicht
Een gemiddelde borst weegt zo’n 500 gram. Ook bevat een borst ongeveer 4 tot 5 procent van de totale hoeveelheid lichaamsvet.

Wist jij dit over je borsten?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.