Tot nu toe is er nog geen enkele challenge geweest die ik echt leuk vond. Laat staan een die ik persoonlijk wel eens zou willen proberen. Tot nu dan… Er is namelijk sinds kort een nieuwe challenge die in rap tempo de Chinese social media verovert. En hij is tof! Ik heb het over de ‘Karma is a bitch-challenge’. Het klinkt misschien nogal heftig, maar het is vooral erg spectaculair. Ben je er klaar voor?

Karma is a bitch-challenge

De Karma is a bitch-challenge

Het idee van de challenge is eigenlijk vrij eenvoudig. In het eerste stukje van de video laat je je ‘normale’ gezicht zien. Je all natural look waarbij je dus geen make-up draagt, je out-off-bed hairdo nog rockt en je jouw meest comfy sweater draagt.

Vervolgens laat je snel iets over het beeld vallen. Denk bijvoorbeeld aan een doek waarmee je eens flink wappert. En wanneer de doek verdwijnt… Dan zie je de picture perfect variant van jezelf. De look die je rockt wanneer je een avond die-hard gaat stappen. Kortom DE look waarmee jij er op je best uit ziet.

Deze video in combinatie met een flinke beat waarin ‘karma is a bitch’ wordt gezegd precies op het moment waarop jij de transformatie ondergaat maakt de challenge. Het geluidsfragment dat wordt gebruikt is afkomstig uit de serie Riverdale.

Ooh ja, en de challenge wordt niet alleen perfect uitgevoerd door vrouwen… Ook mannen weten precies hoe ze het moeten aanpakken.

 

En eerlijk…
Ik vind dit zo tof! Vooral omdat iedereen zowel voor als na de complete transformatie er prachtig uitziet. En dan ook nog allemaal geheel op hun eigen manier. Want waar de een voor een haast wat duistere look gaat kiest de ander voor veel glitters.

React videos
De laatste tijd zijn er veel verschillende react video’s te vinden op Youtube. Dit is dan ook de manier waarop ik in aanraking kwam met deze spectaculaire challenge. Het leukste? Aan het einde van onderstaande video rocken de reviewers de ‘Karma is a bitch-challenge’ ook!

Zou jij de ‘Karma is a bitch-challenge’ willen proberen? Waarom wel/niet?