Tot nu toe heb ik al verschillende hacks op het gebied van mode en make-up met jullie gedeeld. Handige mini DIY projectjes waarmee je bijvoorbeeld een paar pumps waar je blaren mee loopt comfortabel maakt of een broek past zonder hem aan te hoeven doen. Je begrijpt het al; ik kan geen genoeg krijgen van deze hacks die dagelijkse dingetjes net even wat makkelijker maken. Daarom zes nieuwe, handige beauty hacks die je gewoon eens moet proberen!

Beauty Hacks

Haren krullen
De eerste beauty hack vind ik zelf erg handig voor op vakantie. Op vakantie heb je namelijk niet altijd je krulset of krultang zomaar bij de hand, maar een basic hempje… Die natuurlijk wel!

Wil je ondanks dat je geen krulset of –tang bij de hand hebt toch je haren voorzien van een mooi stel golvende krullen? Neem dan je shirtje en maak met behulp van een elastiekje de boven- en onderkant aan elkaar vast. Doe het opgerolde shirt om je hoofd en pak vooraan een pluk haar. Wikkel de pluk haar wat strakker rondom het shirt. Heb je hem er eenmaal omheen, dan pak je het haar wat je over hebt plus een nieuw plukje en draai je hem er opnieuw omheen. Spray je haar wat nat en laat het vervolgens drogen. Eenmaal droog maak je jouw haar voorzichtig los en je haar zit perfect in de krul!

Foundation op?
Komt er niks meer uit de flacon van we foundation, gooi hem dan niet direct weg! Draai de dop eraf en doe een beetje van je favoriete dagcrème in het flesje. Draai de dop er weer op, schud het flesje goed en pomp opnieuw. Doordat de foundation gemengd is met de dagcrème krijg je zelfs dat laatste beetje foundation uit de flacon.

Een uitgedroogde mascara
Niets vervelender dan een uitgedroogde mascara die je eigenlijk pas net hebt geopend. Maar gelukkig hoef je ook deze niet direct weg te gooien. Zet de mascara gewoon even in een glas warm water en je zult zien dat je zonder al te veel moeite gewoon weer mascara uit de huls krijgt.

Van blush brush naar fan brush
Voor sommige producten zou je soms net een iets andere kwast willen gebruiken. Bijvoorbeeld voor je highlighter. Gebruik je een gepigmenteerde highlighter, dan wil je liever niet dat deze op dezelfde manier op je gezicht komt als een blush. Een wat kleinere kwast dan een blush brush zou dan ook handig zijn.

Heb je deze niet bij de hand dan is dat eenvoudig op te lossen. Neem je blush brush en twee schuifjes. Steek de schuifjes van beide kanten naar elkaar over de haartjes zodat deze plat worden gehouden. Een eenvoudige, budget oplossing en je kunt direct aan de gang met jouw fan brush.

Wenkbrauwen tekenen doe je zo
Heb je moeite met het bepalen tot waar je wenkbrauwen lopen en waar het knikje in je wenkbrauw nou eigenlijk precies hoort te zitten. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Neem je potlood en leg deze vanaf je neus richting je binnenste ooghoek. Daar waar het puntje uitkomt is het juiste punt om te beginnen met het aanzetten van je wenkbrauwen.

Voor het boogje doe je hetzelfde. Neem wederom het potlood. Leg hem langs je neus en kijk vooruit. Laat het potlood over je iris lopen. Daar waar het puntje uit komt hoort het hoogste puntje van je wenkbrauw, jup het boogje, te zitten.

Voor het buitenste gedeelte van je wenkbrauw leg je het potlood wederom lang je neus. Ditmaal laat je hem langs je buitenste ooghoek lopen. Daar waar het puntje van het potlood uitkomt zou je wenkbrauw moeten eindigen. Makkelijk toch?!

Lipstick bijwerken
Heb je net de lipstick perfect op je bovenlip aangebracht, schiet je net wat uit bij het aanbrengen van de lipstick op de onderlip. Gelukkig is dit eenvoudig te corrigeren met wat concealer en een kwastje. Niemand die het ziet… of nou ja; alleen jouw perfect gestifte lippen natuurlijk!

Welk van deze zes beauty hacks heb jij al eens geprobeerd en welke zou je willen proberen?