Yes, kleurrijke trends. Ik houd ervan! En laat het nou zo zijn dat ik daar niet de enige in ben. Leysa Carrillo, haarstyliste uit Las Vegas, is gespecialiseerd in het maken van rainbow krullen. Wanneer je About Beauty and Fashion volgt op Instagram heb je haar naam vast al eens voorbij zien komen. Haar prachtige hairdo creaties vielen mij namelijk daar allang op en nu… Nu spotte ik een video waarin te zien is hoe zij deze prachtige regenboog krullen maakt.

Zo gaat Leysa Carrillo te werk
Leysa omarmt de schoonheid van natural hair gecombineerd met de meest prachtige kleuren. Omdat natural hair van zichzelf al droger is, is het van groot belang om met het verven voorzichtig tewerk te gaan.

Voor het verven van de rainbow krullen begint kijkt Leysa eerst naar de vorm van de krullen die zij voor zich heeft. Natural hair kent namelijk verschillende fases van krullen. Van heel klein (kroes) tot grove krullen en van enorm droog tot mooi elastisch.

Wanneer Leysa eenmaal heeft bekeken wat voor een haar zij voor zich heeft voor de rainbow krullen gaat zij voorzichtig van start. De voorzichtigheid waarmee het haar wordt geverfd is van groot belang omdat krullend haar snel beschadigd raakt met afgebroken haren en een pluizige look als resultaat. Ook geeft ze aan dat het belangrijk is 24/7 bij het haar te blijven tijdens de behandeling. Een foutje kan vervelende gevolgen hebben!

Bleken zonder toner
Om het haar zo min mogelijk te beschadigen maakt Leysa gebruik van een middel waarmee ze de haren bleekt die geen toner bevat. Ammoniak is een voorbeeld van zo’n toner. Helaas beschadigt ammoniak je haar en droogt het uit. Heb je van nature al droog haar dat snel beschadigd raakt dan is het begrijpelijk dat het beter is om geen toner te gebruiken! Om die reden gebruikt Leysa dan ook conditioning haarverf die vrij zijn van ammoniak.

Het resultaat? Prachtig, fel gekleurde krullen die alles behalve droog zijn!

Wat vind jij van deze rainbow krullen?