De afgelopen jaren zijn wenkbrauwen vaak het middelpunt in de beautywereld. Wenkbrauwen moeten perfect zijn. Er mag geen haartje buiten de wenkbrauw zitten, alle haartjes moeten dezelfde kant op wijzen en kale plekjes worden nauwkeurig weggewerkt met een wenkbrauwpotlood of –poeder. Door al die ophef rondom onze wenkbrauwen zien sommige wenkbrauwen er te getekend uit en sommige zijn weer veel te ver weggeplukt… De oplossing? Wenkbrauwpruiken!

Wenkbrauwpruiken

De oorsprong van wenkbrauwpruiken
Jup, je las het goed. Wenkbrauwpruiken… Celebrity make-upartist Hung Vanngo deelde onlangs op zijn Instagram-account een video waarin hij een wenkbrauwpruik plaatst bij een vrouw. Een volle, netjes gevormde wenkbrauw zo over de echte dunne wenkbrauw.

Al bestaan de wenkbrauwpruiken al even, nog lang niet iedereen kent ze. De wenkbrauwpruiken worden veelal gebruikt voor mensen die door een kankerbehandeling of ziektes als alopecia areata (pleksgewijze kaalheid) geen wenkbrauwen meer hebben.

Daarnaast zie je steeds vaker zie je dat celebrities en andere beautyfans gebruik maken van de wenkbrauwpruiken. Binnen no-time heb je jouw eyebrows on fleek… Enne, hoe handig zou het zijn om ’s ochtends zo snel je wenkbrauwen te kunnen doen.

Wenkbrauwpruiken aanbrengen

Bij merken als Tiffani Chanel ($49,99 p.s.) en Cardani ($22,50 p.s.) vind je betaalbare varianten. En ja, alsnog betaal je er best wat voor maar die van Tiffani Chanel en Cardani schijnen er nog natuurlijk uit te zien. En dat is natuurlijk wel van groot belang!

Het aanbrengen van de wenkbrauwpruiken is eenvoudig. Zorg dat de huid, ook de huid onder de haartjes van je echte wenkbrauwen, make-up vrij is. Breng vervolgens wimperlijm aan op het wenkbrauwgebied en plak de wenkbrauw erop. Easy?!

Ondanks dat je de wenkbrauwen met minimale moeite op plakt zal je verwacht ik toch echt even moeten oefenen. Je wil natuurlijk wel dat je wenkbrauwen op gelijke hoogte zitten en dat ze zo goed mogelijk gelijk zitten ten opzichte van je ogen.

Zou jij het willen proberen? Wenkbrauwpruiken…

Bron: Elle