Zwarte tandpasta voor extra witte tanden. Het klinkt nogal tegenstrijdig maar toch is het precies wat de gitzwarte tandpasta ‘Splat Blackwood‘ belooft. Een tandpasta op basis van berkhoutskool. In totaal ontving ik drie verschillende soorten tandpasta van Splat. De reden waarom ik de Blackwood variant heb gekozen om eens uitgebreid te testen en te reviewen? Wittere tanden zonder chemische middeltjes… Daar wordt toch iedereen nieuwsgierig van!

SPLAT blackwood SPLAT blackwood SPLAT blackwood SPLAT blackwood SPLAT blackwood

Begin januari begon ik met het testen van de tandpasta. De zwarte tandpasta heeft een aantal opvallende eigenschappen. Een van die eigenschappen is dat de tandpasta zwart van kleur is (al was dat je vast niet ontgaan!). De kleur komt door het Karelische berkhoutskool dat een bewezen effect heeft wanneer het aankomt tot het veilig bleken van tanden.

Verder bevat de tandpasta het extract van jeneverbessen. Dit extract beschermt je mond en tanden, in combinatie met verschillende andere bestanddelen, tegen bacterie- en plakvorming. Ook helpt het extract van deze bes voor een beter pH balans. Het natuurlijke Biosol is toegevoegd als bewezen effectieve ontstekingsremmer.

Mijn ervaring?
De tandpasta smaakt verrassend fris. Niet naar mint, maar de jeneverbessen proef ik zeker! De houtskool zorgt naast het witter maken van je tanden ook voor de absorptie van vervelende geurtjes. In het begin vond ik het wel even wennen hoor… Net als anders sta je voor de spiegel je tanden te poetsen maar in tegenstelling tot normaal ziet je glimlach er zwart uit in plaats van mooi wit.

Toch is het alles behalve vervelend om je tanden met de Splat Blackwood tandpasta te poetsen. De kleur daar wen je aan, de smaak is prima en het effect! Mijn tanden voelen na gebruik heerlijk schoon. Inmiddels gebruik ik de tandpasta ruim 2 maanden en ik moet zeggen. Het verschil in kleur is zeker zichtbaar! Waar mijn hoektanden er vooraf geler uitzagen dan de rest hebben nu al mijn tanden ongeveer dezelfde witte tint. Hoe tof is dat!!

Voor deze wonder tandpasta betaal je zoals je denk ik al had verwacht iets meer dan een normale tandpasta. Eén tube tandpasta kost namelijk €7,99. Op dit moment is de Splat Blackwood tandpasta, net als de Organic, White Plus en Sensitive variant uitsluitend verkrijgbaar bij de Etos. De komende tijd zal het assortiment worden uitgebreid en zal de tandpasta ook in de schappen in andere winkels verschijnen!

Zou jij deze zwarte tandpasta voor witte tanden willen proberen?