Niet voor iedereen is het leven altijd even makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan hen die constant pijn hebben en vaak in het ziekenhuis liggen. En alsof dat nog niet genoeg is moet je vaak ook nog eens zo’n lelijke ziekenhuisjurk aan… Geen pretje en dat vond ook non-profit organisatie Starlight Children’s Foundation Canada. Zij bedachten een oplossing om dat wat zij aan de situatie konden veranderen te veranderen. Hoe dat lees je hieronder!

Starlight Children's Foundation Canada, Ward+Robes

Voor kinderen en jongeren die vaak voor een langere tijd in het ziekenhuis moeten blijven besloot Starlight Children’s Foundation Canada de samenwerking aan te gaan met een paar designers. Met behulp van donaties maken de organisatie en de designers fashionable ziekenhuiskleding.

Tot nu toe zijn er al zo’n honderd fashionable ziekenhuisjurken uitgedeeld in een Canadees ziekenhuis. Uiteraard mochten de jongeren zelf een keuze maken uit de jurken, waardoor zij ook in het ziekenhuis┬ákunnen laten zien wie zij zijn. Ward+Robes is met meer dan 130 ziekenhuizen in Canada in gesprek, maar ze streven ernaar dit concept wereldwijd in te voeren.

Bekijk hier de video:


Wat een ontzettend tof initiatief! Al maakt het lang niet alles goed waarvoor die jongeren in het ziekenhuis zijn, alle leuke gebeurtenissen tellen. Zelf zou ik het erg fijn vinden om in ieder geval iets te kunnen dragen waar ik mij fijn in voel.

Wat vind jij van deze designer ziekenhuisjurken?

Bron: Ondertussen.nl