Draag je vaak witte shirts? Dan ken je het probleem van gele vlekken onder je oksels vast wel… Hartstikke jammer, want die gele vlekken krijg je er niet zo één, twee, drie uit. Hoe die gele vlekken ontstaan? Deels door je zweet, maar dat is niet alles.

Instagram

De gele vlekken worden veroorzaakt door een mengsel van zweet en aluminium. Waar die aluminium vandaan komt? Juist ja, je deodorant! Vooral anti-transpirant deo’s bevatten vaak aluminium. Ook al zweet je minder door de deodorant, je krijgt er gele vlekken voor terug in je shirt. De combinatie van aluminium met de proteïne in je zweet zorgen ervoor dat zweet geel afgeeft.

Maar hoe voorkom je gele vlekken?
Veranderen van deodorant is natuurlijk de makkelijkste manier. Kies voor een deodorant die geen gele vlekken achterlaat. Zelf ben ik fan van de anti-transpirant Invisible for black & white deo’s van Nivea. Deze deodorant bevat wel aluminium, maar geeft vele malen minder snel gele vlekken dan andere anti-transpirant deo’s.

Blijf je toch liever je eigen deodorant gebruiken omdat ‘gewone’ deodorant geen optie is? Na het dragen kun je de gele vlekken uit je shirt wassen door een eetlepel azijn te mengen met een kopje water. Laat het shirt met de vlekken hier een half uur in weken en stop het vervolgens in de wasmachine. Weg gele vlekken!

Wist jij al hoe deze gele vlekken ontstonden en hoe je ze kunt voorkomen of verwijderen?