Met wat voor een product kleur jij jouw haren het liefst? Zelf kleur ik mijn haren niet echt vaak. Om precies te zijn heb ik tot nu toe twee keer mijn haren gekleurd. De eerste keer liet ik mijn haren kleuren bij de kapper. Ik ging toen voor een donkere dye dip met behulp van permanente haarverf. De tweede keer ging ik voor een donker rode kleur. Hiervoor gebruikte ik een kleurspoeling die ik meenam bij de DM Markt in Duitsland. Vandaag review ik nog een ander soort haarkleuring product, namelijk een van de nieuwe kleurshampoo’s van de Kruidvat!

'Wash Out kleurshampoo' by Kruidvat 'Wash Out kleurshampoo' by Kruidvat 'Wash Out kleurshampoo' by Kruidvat 'Wash Out kleurshampoo' by Kruidvat

Het flesje waarin de kleurshampoo, ook wel de Wash in Wash out shampoo, zit is veel kleiner dan ik had verwacht! Om eerlijk te zijn verwachtte ik een fles ter grote van een normale shampoo fles. Niet dus! De shampoo zit in een kleine verpakking van 75mL. Een handig formaat en ook super om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld.

De Kruidvat Wash In Wash Out 6.7 Chocolate Brown Kleurshampoo geeft een levendig bruin kleureffect aan middenbruin tot donkerbruin haar. Je kunt de kleurshampoo gemakkelijk en snel gebruiken. De kleurshampoo is vrij van ammoniak en beschadigt je haar niet.

Hoe gebruik ik de Kruidvat Wash In Wash Out 6.7 Chocolate Brown Kleurshampoo?
Breng de kleurshampoo aan op je natte haar en laat het 5 minuten lang goed inwerken. Spoel vervolgens je haar uit. Het resultaat is een levendige haarkleur met subtiele kleurschakeringen. De haarkleuring houdt tot 3 wasbeurten. Voor een intenser kleurresultaat kun je de kleurshampoo aanbrengen op droog haar. Je kunt de shampoo tussen de 2 kleuringen door gebruiken om vervaging van je haarkleur te voorkomen.

De shampoo is echt zo makkelijk te gebruiken als Kruidvat uitlegt. Je brengt de shampoo aan over je haar en laat het 5 minuten intrekken. Uitspoelen en je bent ready to go! Wel moet ik zeggen dat ik het fijner vind om de shampoo op bijna drooghaar aan te brengen. Wanneer je haar te nat is loopt de shampoo namelijk uit over je gezicht en kan het in je ogen terecht komen… Geen pretje!

 De geur van de kleurshampoo is niet heel speciaal. Er zit geen speciaal of super lekker geurtje aan, maar het stinkt ook niet (wat soms wel het geval is bij haarverf). Daarbij komt ook dat de kleurshampoo vrij is van ammoniak waardoor het je haar niet beschadigt.

Zelf probeerde ik de kleur ‘Chocolate Brown’. Ondanks dat dit een kleur bruin is die best wat tinten donkerder is dan mijn eigen haarkleur kleurt mijn haar niet donkerder na het gebruik van deze kleurshampoo. Wel zijn zijn de haartjes die blond zijn geworden door de zon weer mooi bruin gekleurd. Ook voelt mijn haar na gebruik van de shampoo zacht aan en ziet het er een stuk gladder uit. Ondanks dat dit niet in de beschrijving van de shampoo staat vind ik dit wel een ontzettend pluspunt!

Wanneer jouw (gekleurde) haar toe is aan een kleur opfrisser dan raad ik deze kleurshampoo zonder enige twijfel aan. Hij geeft je haar net dat beetje extra kleur, geeft glans en maakt je haar zacht en glad. Wanneer je een product wil om jouw haar een totaal andere kleur mee te geven dan is dit niet het juiste product. Ik denk dat je dan toch echt voor de wat zwaardere middelen moet kiezen als een haarverf of spoeling in plaats van alleen een shampoo.

Deze kleurshampoo van de Kruidvat is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Mocht je deze shampoo willen proberen en hem niet kunnen vinden, vraag dan naar de Wash in Wash out shampoo van de Kruidvat. Iedere verpakking bevat 75mL. Per flesje betaal je €1,99.

Welk product raad jij aan om je haar mee te kleuren?