In juni dit jaar schreef ik een review over een van de poedermaskers van het Etos huismerk. De variant die ik toen probeerde was het zuiverend poedermasker. Vandaag laat ik jullie een andere variant van de poedermaskers zien, en wel het ontspannend poedermasker.

'Ontspannend poedermasker' by Etos 'Ontspannend poedermasker' by Etos

Net als het zuiverend poedermasker van de Etos is ook het ontspannend poedermasker in een zakje verpakt. Niet al te ideaal aangezien je dit soort zakjes niet geopend krijgt wanneer je natte handen heb. Nou scheelt het wel dat je dit masker klaar moet maken voor je bijvoorbeeld in bad gaat. Je maakt het masker namelijk aan met één eetlepel gekookt water en mengt het vervolgens tot de poeder en het water veranderen in een gladde pasta.

Met dit ontspannende zuurstof masker voor de vermoeide huid komt je huid tot rust om goed te kunnen herstellen. Het toegevoegde kaoline reinigt tot doen in de poriën, verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. Het hard geworden masker sluit je huid voor korte tijd af om zo de stofwisseling en de bloedcirculatie te bevorderen. Etos ontspannend zuurstof poedermasker reinigt en ontspant je huid.

De reden waarom ik afgelopen week voor dit masker koos was omdat mijn huid nogal onrustig was. Iedere ochtend verschenen er meer onzuiverheden in mijn gezicht. Niet bepaald prettig! Aangezien dit masker de huid reinigt en ontspant leek dit masker mij perfect voor deze situatie.

Wanneer je het gekookte water toevoegt aan de poeder en goed roert verandert het al snel in een dikke pasta. Voor je het masker aanbrengt moet je hem even af laten koelen. Gekookt water is natuurlijk hartstikke heet! Eenmaal wat afgekoeld is het masker eenvoudig aan te brengen op je gezicht. De pasta voelt stevig aan en er zit meer dan genoeg in het zakje om een dikke laag op je gezicht en hals aan te brengen.

Na ongeveer 15 minuten begint het masker flink op te drogen. Even niet lachen want dan barst het masker van je gezicht! Het verwijderen van het masker gaat iets lastiger. Na 20 minuten is het masker mooi opgedroogd en kun je hem verwijderen met lauw water. Doordat het een behoorlijk dik masker is heb je behoorlijk wat tijd nodig om het masker in zijn geheel van je gezicht te wassen. Wel moet ik zeggen dat het masker dit meer dan waard is. Na gebruik voelt mijn huid namelijk heerlijk zacht en schoon aan. De volgende ochtend ziet mijn huid er rustiger uit. Minder rood en de onzuiverheden lijken weg te trekken. In de opvolgende dagen trekken de onzuiverheden steeds verder weg. Ideaal!

Voor dit poedermasker betaal je €0,99 per zakje. Één zakje bevat 15 gram aan poeder wat meer dan voldoende is om zowel je gezicht als je hals mee te bedekken. Het masker doet precies wat beloofd wordt op de verpakking.

Welk masker raad jij aan om onzuiverheden mee tegen te gaan?