Een van mijn favoriete merken voor badproducten? Dat is zonder enige twijfel Lush! De maker van fijne, verse, handgemaakte, vega(n) producten die niet op dieren zijn getest. Kortom, enorm veel goeds in één… En dan heb ik nog niets eens wat gezegd over hoe de producten eruitzien. Want al die kleurtjes, glitters, vormen en geuren. Daar word je toch vrolijk van!? Maar nu een vraag die mij al langer bezighield; Lush… How it’s made?!

Lush How it's Made

Afgelopen week spotte ik dan eindelijk een video op de Facebookpagina van Lush Nederland waarin te zien is hoe de Lush producten worden gemaakt. Met de hand natuurlijk, maar hoe het dan kan dat elk product er zo geweldig uit ziet… Bij het zien van die ene video werd het mij al een stukje duidelijker.

Toch was mijn vraag nog niet helemaal beantwoord. Bij Lush kun je namelijk terecht voor allerlei verschillende producten. Bath oils, bath bombs en shower creams… Ik besloot via de link onder het bericht een kijkje te nemen op het Youtube kanaal van Lush Nederland en kwam een viertal video’s tegen waarin het wordt uitgelegd.

De glitters bijvoorbeeld, die worden met de hand aangebracht op de pracht producten. En de goudkleurige vulling van ‘Whole Lotta Love’ uit de Valentijn collectie? Daarvoor gaat een van de medewerkers bij Lush met een dun kwastje te werk om zo precies mogelijk de gouden kleur aan te brengen.

En wat dacht je van de bath oils? Het perfecte product wanneer je huid een flinke, voedende boost kan gebruiken – vooral erg prettig wanneer je door de kou last hebt van een droge huid.

Alle ingrediënten worden in één grote pan samengevoegd en gemengd tot een glad goedje. Wanneer alle ingrediënten in de pan zitten, gesmolten en gemengd zijn wordt het goedje op een plaat gegoten. Hier krijgt het de kans enigszins te stollen. Voordat het daadwerkelijk hard is geworden worden de bath oils in vorm gebracht en versiert. Prachtig!

Wist jij how Lush was made? En wat is jouw favoriete Lush product?