Begin april schreef ik al over een nieuwe wenkbrauw trend die op Instagram opdook. De Featherbrow. Wenkbrauwen waarbij er een scheiding in het midden van de wenkbrauw wordt gemaakt waarna de bovenste haartjes naar boven worden gekamd en de onderste naar beneden. Maar er is iets nieuws; Brow Carving. Een wenkbrauw trend waarbij contouring de hoofdrol speelt. Hoe dat eruitzien? Laat je inspireren!

Wat is Brow Carving?
Bij Brow Carving is het de bedoeling dat je eerst je wenkbrauwen doet zoals je deze normaal zou doen. Welk product je daarvoor gebruikt is aan jou. Een wenkbrauw poeder, -potlood, -gel. Net wat jij fijn vindt.

Vervolgens begint het contouren. Waarbij er normaal van een concealer of highlighter gebruik wordt gemaakt om de ‘normale’ wenkbrauw er mooi strak op te krijgen doe je dit nu ook. Alleen deze keer werk je de concealer en/of highlighter veel minder uit. Kortom; de lichtere kleur rondom je wenkbrauwen MAG worden gezien!

Maar dat is nog niet alles. Pak een mooie kleur oogschaduw, een oogpotlood, een eyeliner of misschien wel glitters. Net wat jij mooi vindt om te gebruiken!

Houdt wat ruimte rondom je wenkbrauwen vrij zodat de concealer en/of highlighter zichtbaar blijft. Trek vervolgens een lijn die de vorm van je wenkbrauwen volgt en werk de kleur naar de buitenkant uit.

Je kunt al je creativiteit vrij laten op deze wenkbrauw trend. Voeg glitters toe aan de Brow Carving voor een extra glamorous effect, houdt het uitsluitend bij een strakke lijn of voeg extra gouden details toe om de al opvallende make-up look nog opvallender te maken.

Tevreden? Je bent ready-to-go!

Brow Carving een trend voor mij?
Deze wenkbrauw trend is niet mijn trend wanneer het gaat om wenkbrauwen. Ik gebruik make-up om de onderdelen van mijn gezicht te benadrukken die ik het mooiste vind en dan verkies ik toch eerder een perfecte eyeliner of goed gestifte lippen boven opvallende wenkbrauwen. Wel vind ik deze trend origineel en leuk voor naar een festival!

Wat vind jij van deze opvallende Brow Carving wenkbrauwen? Yay or nay?