Soms zijn er van die momenten dat je wel wat extra zelfvertrouwen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een belangrijke presentatie op school hebt, voor het eerst op date gaat met iemand of op sollicitatiegesprek moet. Situaties die stuk voor stuk behoorlijk spannend zijn en dat is begrijpelijk! Vandaag verschillende tips om je zelfvertrouwen te boosten.

Tips Zelfvertrouwen

1. Ontspan
Ontspannen in een spannende situatie is natuurlijk alles behalve makkelijk. Ondanks dat weet er niemand beter dan jijzelf waardoor jij je meer op je gemak gaat voelen. Dans, zing, doe aan yoga of gil eens een keer hard… Doe net dat wat voor jou als een opluchting voelt!

2. Kleding
Zelf kan ik mij helemaal top voelen wanneer ik een nieuwe outfit aan heb. Niet dat mensen die je nog nooit hebt ontmoet kunnen weten dat jij nieuwe kleding aan hebt maar doordat jijzelf blij en trots bent op je outfit straal je dit ook uit! Jezelf prettig voelen in de outfit die je draagt is dan ook ontzettend belangrijk!

3. Houding
Recht je rug, houd je hoofd op en druk je borst iets naar voren. Wanneer je rechtop staat kom je zelfverzekerder over. Jij mag gezien worden, precies zoals jij bent! En let maar eens op… Je zult je snel stukken zelfverzekerder gaan voelen.

4. Lach
Het klinkt heel cliché… Maar LACH! Tover een glimlach op je gezicht en je hersenen zullen dit registreren als een signaal dat je gelukkig bent. Hierdoor maken je hersenen een stofje aan waardoor je daadwerkelijk vrolijker wordt en tegelijkertijd meer zelfvertrouwen zult krijgen doordat je lekkerder in je vel zit!

5. Ademen
Wanneer ik zenuwachtig voor iets ben werkt het voor mij ontzettend goed om een aantal keer diep in en uit te ademen. Bij iedere ademhaling voelt het dan alsof er een stukje van de zenuwen van mij af valt. Haal diep adem, geef zuurstof aan je longen en hersenen en ga ervoor!

Wat is jouw tip/truc voor een boost aan zelfvertrouwen?