Wat betreft mijn gezichtsmake-up kies ik over het algemeen voor matte producten. Waarom? Mijn huid wordt van zichzelf door de dag heen vettig. Make-up producten met een shimmer zijn dan niet altijd even verstandig voor mij aangezien mijn huid dan nog vetter lijkt dan deze al is. Om rode plekjes in op mijn huid weg te werken kies ik ook voor een matte product, bijvoorbeeld de So Matte coverstick van Miss Sporty

So Matte coverstick van Miss Sporty So Matte coverstick van Miss Sporty So Matte coverstick van Miss Sporty

De verpakking van de coverstick is vrij eenvoudig. Een coverstick die je net als een lipstick door middel van de onderkant uitdraait. De kleur in deze review is nummer 002 medium. 

Zoals je kunt zien op de swatch heeft de concealer een goed gepigmenteerde dekking. Op de swatch zie je namelijk het resultaat van één keer met de stick over de rug van mijn hand gaan. De concealer voelt wat stroef aan, maar blijft daardoor goed op de huid zitten. Ondanks dat de concealer stroef is, is het wel goed uit te werken. De concealer dekt mooi egaal, kruipt niet/nauwelijks in de lijntjes en is goed gepigmenteerd.

Het verbeterpuntje? Het enige dat ik heb kunnen ontdekken is dat de concealer af en toe in de lijntjes van je huid kruipt. Gelukkig is dit door met je vinger opnieuw over de concealer te kloppen al snel verholpen. Het grootste pluspunt aan deze concealer? Door de matte finish is het niet direct nodig om hem af te poederen voor het matte effect. Handig dus om mee te nemen in je tas voor onderweg om snel even dat ene rode plekje net wat beter weg te werken.

De So Matte coverstick van Miss Sporty is onder andere verkrijgbaar bij de Etos voor €1,99 per stuk.

Wat is jouw favoriete Miss Sporty product?