Als je oogschaduw opdoet wil je ook dat het goed blijft zitten. Normaal gesproken draag ik één basis kleur oogschaduw, maar bijvoorbeeld voor een verjaardag of een avondje uit doe ik net even wat meer mijn best. In welke situatie dan ook. Je wilt gewoon dat oogschaduw niet in de lijntjes van je oogleden trekt. Een oogschaduwbasis biedt de oplossing, maar hoe doet deze van Alverde het?

Alverde Oogschaduw basisAlverde Oogschaduw basisAlverde Oogschaduw basisAlverde Oogschaduw basisAlverde Oogschaduw basis

Alverde is een make-up merk dat je onder andere bij de DM Markt in Duitsland vindt. De producten van Alverde zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Net wat zachter voor de huid, puur doordat er (minder tot?) geen chemische stoffen in zitten. Maar zou dit ook een verschil in kwaliteit maken?

Één tube met oogschaduwbasis bevat 15 mL. Behoorlijk veel naar mijn idee. De tube voelt ook gewoon vol en zwaarder aan dan de oogschaduwbasis varianten die ik eerder heb geprobeerd. De verpakking vind ik er eenvoudig maar mooi uit zien. De groene dop en de groene letters geeft de tube een groene, natuurlijke uitstraling.

De basis is makkelijk te doseren door het speciale stukje wat zichtbaar wordt wanneer je de dop van de tube draait. De oogschaduwbasis voelt als een crème die makkelijk uit te smeren is. Wanneer je hem op je ooglid aanbrengt voel je de huid direct wat stroever worden. Dat lijkt mij goed! Doordat de vettigheid van de huid van het ooglid verdwijnt en stroever wordt door de oogschaduwbasis heeft de oogschaduw meer grip. Top!

Dit is zonder enige twijfel de beste oogschaduwbasis die ik tot nu toe heb geprobeerd. Hij maakt je ooglid echt stroef en geeft je daardoor al het idee dat het een goede ondergrond vormt voor oogschaduw. Kleuren komen super mooi uit, de basis is makkelijk aan te brengen, blijft goed zitten en er zit veel in één verpakking. Voor één oogschaduwbasis betaal je €2,45. 

Welk basis (primer) make-up product is jouw favoriet? (gezicht/ogen/lippen… maakt niet uit!)