Echte schoonheid zit van binnen! Dat bewijst de ontzuringsthee van Alka® wel. De afgelopen tijd probeerde ik deze thee met maar liefst 52 kruiden die samen zorgen voor een optimale ontzuring van je lichaam. Na het lezen van het persbericht was mijn interesse dan ook zeker gewekt. Ik houd van thee en als het dan ook nog eens zijn steentje bij draagt in de verzorging van mijn lichaam is het op zijn minst het proberen waard. Benieuwd hoe de thee mij beviel? Lees dan snel verder!

Alka ontzuringsthee Alka ontzuringsthee Alka ontzuringsthee Alka ontzuringsthee Alka ontzuringsthee Alka ontzuringsthee

Zelf heb ik veel last van verzuring. Sommige spieren verzuren en kunnen dus hun afvalstoffen niet goed kwijt op dat moment. Erg lastig en ook niet prettig! De een heeft meer last van verzuring dan de ander, maar dat iedereen er mee te maken heeft staat vast. Verzuring is namelijk niet te voorkomen, maar wel te verminderen. Minimaliseer suikers, eet veel groente, laat koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen staan en let op de hoeveelheid fruit, vlees en vis die je eet. Te veel is niet goed, te weinig uiteraard ook niet!

Buiten het letten op je voeding om is het volgens Alka® mogelijk om de opgeslagen zuren te neutraliseren. Zo nuchter als ik ben moet ik zoiets eerst zien en dan geloof ik het pas. Tijd voor een testje. Alka® Thee bevat een selectie van venkel, paardenbloem, driekleurig viooltje en maté bladeren. De overige 48 kruiden dragen elk op hun eigen manier bij aan een fit en gezond lichaam. Alka® Thee beloofd de lichaamscirculatie te verhogen, de blaas, lever en nieren te reinigen en dagelijks bij te dragen aan het opruimen van zuren die zich in je lichaam hebben genesteld.

Inmiddels ben ik heel wat kopjes Alka® Thee verder. Ik heb de thee in twee fases getest om er achter te komen of het daadwerkelijk verschil maakt wanneer ik de thee drink. De eerste twee weken dat ik dagelijks twee kopjes van deze thee dronk moest ik voornamelijk vaak naar het toilet. Mijn nieren werden dus zeker aan het werk gezet.

Na één week pauze ging ik weer twee weken dagelijks aan minimaal twee kopjes van de thee. Voor mijn gevoel reinigt de thee mijn lichaam zeker. Het is vrij moeilijk uit te leggen want ik kan het natuurlijk niet met een foto aan jullie laten zien, maar mijn lichaam voelt gewoon meer ontspannen. Zodra ik het kopje thee drink heb ik direct het gevoel dat ik iets goeds doe voor mijn lichaam. Alleen dat geeft al een voldaan gevoel. Doordat mijn lichaam meer ontspannen aanvoelt lijkt slapen ook beter zijn werking te doen. Ik wordt beter uitgerust wakker dan voorheen.

Ik durf niet van de daken te schreeuwen dat de ontspanning en betere slaap direct worden veroorzaakt door de thee, maar ik ben er van overtuigd dat de thee zeker een positieve werking op mijn lichaam heeft. Ik ben een moeilijke drinker (als ik drie glazen drinken drink op een dag is dat veel) maar met deze thee drink ik zonder enige moeite meer. Alka® Thee smaakt lekker en heeft een positieve werking op mijn lichaam. Alleen dat al geeft een goed gevoel!

Alka® Thee is verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels en de Alka webwinkel. Een pakje met 50 kruidenthee filters van 2 gram kost € 14,95, een verpakking van 100 stuks € 24,95. Alka® Thee is cafeïne- en looizuurvrij en bevat geen conserveringsmiddelen of kunstmatige geur- en kleurstoffen. Meer informatie over ontzuren vind je hier!

Wat is jouw favoriete thee? Heb jij ervaring met een ontzuringsthee, zo ja, wat is jouw ervaring?