Wat gebruik jij om jouw kwasten schoon mee te maken? Zelf gebruik ik een kwastenreiniger van de Kruidvat en lauw water. Toch gaat het schoonmaken van kwasten niet altijd even makkelijk. Na enig speurwerk op internet kwam ik een handige gadget tegen genaamd ‘Brushegg’. En dat voor nog een ontzettend klein prijsje ook! Ik besloot er een aan te schaffen en het uit te proberen.

Brushegg Brushegg Brushegg

Het Brushegg is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk roze, paars en groen. Het is gemaakt van silicone en heeft ribbeltjes en nopjes. Één kant van het Brushegg is open zodat je hem goed kunt vasthouden tijdens gebruik. Het Brushegg bedoeld voor het reinigen van een foundation-/poederkwast, niet voor bijvoorbeeld een eyeliner kwast!

Gebruiksaanwijzing:
1. Maak eerst de te reinigen kwasten nat;
2. Breng wat kwastenreiniger/baby shampoo/wat je gebruikt om je kwasten mee te reinigen aan op de kwasten en wrijf dit rechtstreeks in;
3. Draai de kraan open en maak de kwast en het Brushegg (een beetje) nat;
4. Haal je kwast van voor naar achter over het Brushegg. Je ziet de foundation uit de kwast komen. Spoel de kwast goed uit!

Zoals je kunt lezen is het gebruik heel eenvoudig. Je hebt vooral water, kwastenreiniger en het Brushegg nodig. Wanneer je de kwast voldoende nat maakt en er ook genoeg kwastenreiniger op aanbrengt verwijder je inderdaad eenvoudig de foundation uit de kwast.

Eerlijk is eerlijk. Ik twijfel er behoorlijk over hoe goed dit voor je kwasten is. Zelf durf ik het Brushegg niet te gebruiken voor mijn dure kwasten maar alleen voor mijn Essence en Catrice kwasten. Voor de duurdere kies ik toch liever voor een combinatie van kwastenreiniger en veel water.

Ook is het Brushegg niet geschikt voor kleine kwastjes als een eyeliner kwast. De ribbeltjes en nopjes zijn namelijk te grof waardoor je de kwast beschadigd. Bij een grote kwast als een foundation kwast gebeurt dit minder snel omdat de haren veel losser zijn. Ook is het minder erg wanneer er een haartje de verkeerde kant uitsteekt. Bij een eyeliner kwast is dit natuurlijk niet handig. Wanneer er een haartje verkeerd staat wordt het namelijk al snel lastig om een mooi strak lijntje te trekken.

Al met al… Wil je een handige gadget om je foundation kwast mee schoon te maken dan raad ik het Brushegg aan. Let wel op dat je maar in één richting met de kwast over het Brushegg gaat (van voor naar achter) zodat de haren niet beschadigen. Voor kleine kwasten raad ik hem af. Ik betaalde ongeveer €1,- voor dit Brushegg op Ebay. (zoek op: Silicone Foundation Brush Make-up Cleaner)

Waarmee reinig jij jouw kwasten?