In de winter is onze huid vaak net iets droger. De kou zorgt ervoor dat de bloedvaatjes in de huid vernauwen. Het gevolg hiervan is dat de buitenste laag van de huid droog wordt. Gelukkig kun je hier wat aan veranderen. En ja, voorkomen is beter dan genezen! Deze tips helpen je op weg.

Droge huid tips

Bedek je huid als je buiten bent
Door je huid te beschermen tegen lage temperaturen voorkom je dat de huid geïrriteerd raakt en uitdroogt.

Douche minder warm
Heet water droogt de huid uit. Voor je huid is het daarom beter om niet langer dan vijf minuten te douchen. Droog na afloop voorzichtig de huid door deze te deppen met een zachte handdoek.

Natuurlijk!
Verzorgingsmiddelen als acne crèmes en anti-aging serums die een uitdrogende bijwerking kunnen hebben. In de winter kan je huid dit minder goed hebben. Wil je deze producten toch gebruiken? Doe dit dan niet elke dag maar bijvoorbeeld om de dag.

Voedzame huidverzorging
Shea butter is een onwijs goede moisturizer. Perfect om jouw huid mee te verzorgen gedurende de winterperiode. Let wel op dat je kiest voor een product dat Shea butter bevat en niet voor pure Shea butter. Hierdoor kun je namelijk last krijgen van onzuiverheden.

Lotion in plaats van foam
Foam cleansers bevatten middelen die het schuimen veroorzaken. Deze middelen drogen de huid uit. Ruil daarom je foam cleanser om voor een neutrale lotion cleanser.

Moisturizer na het douchen
Om vocht in de huid vast te houden kun je het beste je huid direct na het douchen insmeren met een fijne bodylotion. Wel op de droge huid natuurlijk! Ook verzacht dit het effect van het warme water op de huid.

Let op de luchtvochtigheid
Wellicht niet het eerste waar je aan zou hebben gedacht, maar in de winter daalt de luchtvochtigheid. Het wordt kouder, de verwarming gaat aan in huis… Voor je het weet heb je last van een trekkerige huid. Een luchtbevochtiger biedt de oplossing. Vooral door met een luchtbevochtiger op je slaapkamer te slapen help je jouw huid enorm. ’s Nachts herstelt je huid namelijk het meest!

Wat is jouw ultieme tip tegen een droge huid?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.