Het nieuwe jaar staat voor de deur. En samen met het nieuwe jaar komen er ook weer nieuwe trends. Ook op het gebied van haarkleuren! 2018 stond in het teken van grijstinten en pastelkleuren. In 2019 kiezen we massaal voor warmere kleuren. Een kleur die anno 2018 ontzettend hip was als cake… Maar nu ook de perfecte haarkleur vormt; Red Velvet!

Red velvet haarkleur

Red velvet it is

Red velvet taart was en is nog steeds ontzettend populair in 2018. En eerlijk… De kleur van deze taart maakt hem zo bijzonder. Een mooie, dieprode kleur met een onwijs warme uitstraling. En laat dat nou net de inspiratiebron zijn voor verschillende haarkleurspecialisten.

Be careful
Ondanks dat de kleur onwijs populair is, is hij niet voor iedereen geschikt. Ook ziet de coupe er veel eenvoudiger uit dan dat hij schijnt te zijn.

Rood is een kleur die enorm verschillend uit kan pakken op elk haartype. Overleg dus goed met je kapper voor je hem of haar aan de slag laat gaan.

Een goede voorbereiding
Door jezelf goed voor te bereiden op deze opvallende haarkleur voorkom je teleurstelling. Heb je geverfd haar, dan is het van belang om te beginnen met blonderen voor je met de rode verf aan de slag gaat. Alleen op die manier krijg je de juiste, dieprode kleur. Voor het bereiken van de juiste red velvet kleur wordt vervolgens een mengsel van rood-violettinten gebruikt. Net zo tot de juiste kleur bereikt is.

Heb je van nature bruin haar, dan is het niet nodig je haar eerst te blonderen. De red velvet-verf is in jouw geval prima aan te brengen zonder dat je jouw haar vooraf blondeert.

Ter voorbereiding is het handig zo veel mogelijk foto’s te verzamelen ter inspiratie. Op deze manier weet je kapper precies wat je wil. Want eerlijk… Een kleur omschrijven zonder een foto? Dat is knap lastig!

Is de red velvet hair do iets voor jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Beeld: @sullyg__