Sinds een jaar ben ik fan van honingzalf. Zalf met daarin honing – zoals je waarschijnlijk al had verwacht – die een antibacteriële en herstellende werking heeft. Maar niet alleen in deze zalf… Ook in veel andere huidverzorging- en haar verzorgingsproducten wordt honing gebruikt. Wist je dat honing daarnaast ook onzuiverheden en vuil verwijderd? Ooh, en het maakt je huid super zacht! Maar er is meer…

Honing als huidverzorging

Honing als gezichtsverzorging
Nu het buiten kouder wordt, wordt bij veel van ons de huid ook droger. De aanleiding voor onzuiverheden en droge plekjes in je gezicht… Honing is in dit geval een echte aanrader. Masseer wat honing in op de huid en spoel het er vervolgens af met voldoende water. Je zult merken dat je huid er heerlijk zacht van wordt.

Als gezichtsmasker
Ook kun je honing gebruiken als gezichtsmasker. Breng hiervoor de honing aan op je gezicht en laat het ongeveer gedurende 10 tot 15 minuten zitten. Spoel het vervolgens af met meer dan voldoende water.

Droge lippen?
Zeg gedag tegen droge lippen! Gebruik honing als lipbalsem! Vooral wanneer je last hebt van droge lippen, wondjes of kloofjes in de mondhoeken helpt honing enorm fijn.

Voor je lichaam
Natuurlijk kun je honing ook voor de rest van je lichaam gebruiken. Al is het natuurlijk niet zo fijn om jezelf van top tot teen in te smeren met honing. Tenminste, dat resulteert in een plakkerige boel!

Wel kun je honing gebruiken in bad. Doe een grote lepel van het plakkerige goedje in het warme badwater. Na je honing bad voelt je huid lekker zacht en verzorgt aan. Dit is eveneens een aanrader wanneer je last hebt van eczeem!

Toe aan een scrub? Meng wat honing met limoensap en gemalen amandelen. Zo heb je in een handomdraai jouw eigen fijne, natuurlijke scrub die direct klaar is voor gebruik!

Als deodorant
Last but not least… Honing is ook te gebruiken als deodorant. Al kun je hier beter wel een speciaal honingproduct voor gebruiken en niet normale honing. Je wil namelijk geen plakkende oksels hebben!

Heb jij als eens honingproducten gebruikt? Wat is jouw favoriete verzorgingsproduct met honing?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Bron: Gezondheidsplein | Gezondheidsplein