Zwart staat bekend als de kleur die afslankt. En ja, dat is ook echt zo! Maar dit najaar is er meer dan genoeg kleur hartstikke in. Iets wat veel van ons maar al te graag willen toevoegen aan onze garderobe. Want ja… Alleen maar zwart is uiteindelijk ook zo somber! Als het aankomt op kleuren die afslanken dan is er gelukkig nog een andere kleur. Weet je al welke? De kleur ROOD!

De kleur rood afslanken

Een andere kleur
De andere kleur die perfect is voor een slanker ogend effect is de kleur rood. Sterker nog; rood slankt nog meer af dan zwart!

Naast dat rood je slanker laat lijken heeft deze kleur meer voordelen. Draag je rood in je outfit, dan oog je een stuk frisser en gezonder.

Net als andere kleuren heeft de kleur rood een eigen betekenis en uitwerking op de mens:

“De meest krachtige kleur van allemaal is rood. Rood wordt over bijna de hele wereld geassocieerd als de kleur van het leven. Het kan zowel intimiteit als warmte uitstralen, is levendig en kan daardoor leiden tot onrust en/of vragen om actie. Rood is gebiedend en waarschuwend.”

Niet alle tinten
Let wel op; het afslankende effect geldt helaas niet voor alle kleuren rood. Geadviseerd wordt om te kiezen voor de kleur rood die het beste past bij je gezicht. Alleen wanneer je de juiste kleur rood hebt is het effect van de kleur het grootst. Rood zal in dat geval zorgen voor een slanke, frisse en jonge uitstraling.

Kies je de verkeerde kleur rood, dan kan de kleur je er sneller uitgeput uit laten zien.

Geen rode items in je kast?
Nu net de wisseling van het seizoen heeft plaats gevonden heb je het perfecte excuus om de nodige dosis kleur – of rood! – toe te voegen aan je garderobe. Ooh, en ongeveer over een maand – één maand en één dag om precies te zijn – is het Black Friday! Mocht je items op je wishlist hebben staan die je niet te prijzig vind… Sla ze dan goed op en sla je slag tijdens dit mega korting festijn!

Wist jij dat de kleur rood afslankt? Wat is jouw favoriete rood gekleurde item uit jouw garderobe?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Bron: Style Creations & Cosmopolitan