Verschillende soorten haar vragen om verschillende manieren van verzorging en verschillende borstels. Ja, ook de borstel die je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het soort haar dat je hebt. Denk bijvoorbeeld aan lang, kort, krullend, stijl en droog haar…. Welke borstel jij het beste kunt kiezen?

Haartype borstel

Paddle brush
Een paddle brush is vaak een wat grotere borstel met pinnetjes die voorzien zijn van ronde puntjes. Ook heeft de borstel een zacht kussen.

Heb je medium tot lang haar, dan is deze borstel iets voor jou. De borstel is goed voor het ontklitten van je haar, ook wanneer het handdoekdroog is.

Ronde, keramische borstel
Een ronde, keramische borstel kun je het beste gebruiken om je haar mooi in model te föhnen. Je kunt er prachtige krullen mee maken en je föhnt je haar er sneller mee droog.

Het fijne aan deze borstel is dat hij kan worden gebruikt voor alle haartypen en lengtes. De dikte van de borstel bepaald hoe het resultaat eruit komt te zien.

Boar Bristle Round Brush
Deze ronde borstel is perfect om elke lengte haar minder pluizig te maken. Met behulp van deze borstel maak je eenvoudig een subtiele slag in je haar. Ook kun je hem gebruiken om volume te creëren in je haar.

Backcombing Brush
Een backcombing brush, oftewel een toupeerkam, is ideaal voor het creëren van volume bij de aanzet van je haar. De achterkant van de borstel heeft een puntige vorm die je kunt gebruiken voor precieze details in je hair-do.

Deze borstel is eveneens perfect in gebruik bij het opsteken van je haar!

Fijne kam
Zelf gebruik ik nooit, maar dan bedoel ik ook echt nooit, een kam. En al helemaal niet wanneer het een fijne kam is. Waarom niet? Puur en alleen omdat mijn haar hier veel te dik en lang voor is. Het doet bij mij daardoor dus behoorlijk zeer en voor ik het weet is de kam kapot.

Voor wie zo’n fijne kam wel een aanrader is? Voor hen met kort haar en voor hen met een geweldige pony! Kort haar en pony’s kam je eenvoudig uit met behulp van een fijne kam. Daarnaast breng je het perfect in model. En dat geldt natuurlijk voor zowel dames met kort haar als voor mannen.

Grove kam
Een grove kam is perfect voor het kammen voor nat, medium en lang haar. Door de brede ruimte tussen de tanden kun je veilig je natte haar kammen zonder je haar te beschadigen.

Mijn favoriet
Persoonlijk heb ik natuurlijk ook een favoriete borstel; de Tangle Teezer ‘Aqua Splash’. Een borstel die zacht is voor je haar. Ook wanneer je haar nat is. De pinnetjes van de borstel buigen namelijk mee waardoor je jouw haar, ook wanneer het nat is, niet beschadigt. Ideaal!

Welke borstel is jouw favoriet?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.