Met regelmaat shop en bestel ik bij verschillende winkels en webshop. En zoals ook jij zal weten gaat dat de ene keer een stuk eenvoudiger dan de andere keer. Vooral online kan het nogal lastig zijn om de juiste maat te kiezen. Heb je dan eenmaal gevonden welke maat je nodig hebt en heb je jouw bestelling geplaatst, dan begint het wachten. In 2013/2014 bestelde ik voor de eerste keer bij webshop Boohoo. Ondanks dat ik het jurkje wat ik toen bestelde voor de kerst echt leuk vond, viel de service van de webshop mij enorm tegen. Inmiddels zijn we vier jaar verder. Reden genoeg om Boohoo een nieuwe kans te geven. Wat ik bestelde en hoe dit verliep? Scroll snel verder voor mijn nieuwe (en daarmee tweede) Boohoo ervaring!

Boohoo ervaring & outfit
De webshop
Elke keer weer wanneer ik op de webshop van Boohoo beland ben ik verkocht door de leuke kleding die ze er hebben. De webshop zelf ziet er netjes en overzichtelijk uit. De items zijn verdeeld over duidelijke categorieën, je kunt winkelen per fit, de productfoto’s zijn duidelijk, het selecteren van de maat gaat eenvoudig net als het vinden van het maattabel en het afrekenen verloopt soepel.

Mijn vorige Boohoo ervaring
Toch heb ik er vier jaar niets meer besteld. Puur door mijn slechte ervaring met de service van de webshop. De vorige keer kon je namelijk alleen betalen met Paypal, mits er al geld op de Paypal rekening stond. Vervolgens ontving ik nooit een mail met daarin de traceercode. Om nog maar niets te zeggen over de lange levertijd en de slechte service van de klantenservice (niet reageren/weinig informatieve antwoorden geven).

Boohoo ervaring #2
In tegenstelling tot de vorige keer ging het bestellen een stuk soepeler. Ditmaal kon ik wel gewoon afrekenen met mijn Paypal account en hoefde ik niet eerst geld toe te voegen aan mijn account voor dit mogelijk was. Het plaatsen van de bestelling was deze keer dus zo gedaan en ook ontving ik al snel per mail de bevestiging van mijn bestelling.

Voor het verzenden betaal je €6,99 per pakket. Voor bestellingen over de €30,- betaal je geen verzendkosten.

Nog geen dag later ontving ik de mail met daarin de traceercode! Tegen mijn verwachting in gebeurde dit dus ontzettend snel, of nou ja… Het gebeurde überhaupt.

Mijn bestelling kwam netjes binnen, precies zoals beloofd door Boohoo. Precies volgend wat er via de traceercode werd aangegeven. Om deze reden heb ik ditmaal geen contact geprobeerd op te nemen met de klantenservice. Of deze verbeterd is durf ik dus niet te zeggen. Wellicht kom ik hier een volgende keer (?) nog achter.

Boohoo ervaring & outfit Boohoo ervaring & outfit

De jurk a.k.a. de outfit!
Net als de vorige keer besloot ik een jurk te bestellen bij Boohoo. Waar ik de vorige keer koos voor een casual t-shirt dress, koos ik deze keer voor een chique, zwarte midi jurk met een two-piece look.

De stof van de jurk is van 95% polyester en 5% elastaan. Toch is de stof anders dan ik had verwacht. Het is veel dikker en veel minder stretch. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Het nadeel is dat het door de dikkere, stuggere stof lastiger is om de jurk aan te trekken. Ook is de jurk niet geschikt voor op warmere dagen.

Het voordeel is dat je door de dikkere stof minder last hebt van zichtbare randen van je ondergoed, ongeacht wat je er onderaan trekt.

Qua maat past de jurk perfect al had één maat groter waarschijnlijk ook prima gekund. Door de stevige stof is deze maat van de jurk namelijk wat lastig met aantrekken. Eén maat groter zou dit wellicht eenvoudiger maken. Aan de andere kant sluit deze maat wel perfect aan. Eenmaal aan zit hij als gegoten!!

De jurk oogt chique, maar ook casual… Afhankelijk van wat voor een schoenen je er onder draagt kun je de jurk er heel anders uit laten zien. Daar houd ik van. Ooh, en de hakken? Die kocht ik op eBay!

Boohoo ervaring & outfit

Eindconclusie…
Mijn eindconclusie? Mijn tweede Boohoo ervaring is zeker weten een stuk beter dan de eerste. Alleen al het bestel- en leverproces is vele malen beter verlopen. Hierdoor heb ik (gelukkig?) geen contact op hoeven nemen met de klantenservice. Of deze is verbeterd of niet durf ik dus niet te zeggen.

De kwaliteit van de jurk is echt top. Voor een prijs van €24,- – die normaal gesproken €29,- kost – vind ik het zeker de moeite waard.

Of ik opnieuw zou bestellen bij Boohoo? Ik denk het wel! Wel worden verschillende items van Boohoo inmiddels ook verkocht bij Asos. En ja, met Asos heb ik gewoon een top ervaring tot nu toe! Mocht het voorkomen dat het item dat ik wil bestellen niet alleen bij Boohoo verkrijgbaar is, maar ook bij Asos… Dan zou ik wellicht alsnog kiezen voor het bestellen van het Boohoo item via Asos. Gewoon omdat je dan net dat beetje meer zekerheid hebt.

Natuurlijk is dat ook een stuk gevoel wat bij het online bestellen komt kijken! Deze tweede keer bestellen bij Boohoo verliep prima. Reden om er niet nogmaals te bestellen heb ik deze keer dus niet.

Wat is jouw Boohoo ervaring? Bij welke webshop zou jij nog eens willen bestellen, maar bestel je niet omdat je twijfelt? (wie weet bestel ik er iets om te kijken hoe het verloopt!)

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.