Onlangs zag ik een video voorbijkomen van Insider waarin drie dames ieder een jurk op maat bestelden. Althans… Een jurk op maat op basis van hun lengte. Want ook jij kent het probleem vast wel. Je wil graag een maxi-dress, maar negen van de tien jurken zijn of te kort of juist veel te lang. Lastig, en daarom zou een jurk op maat perfect (kunnen) zijn. Of dat daadwerkelijk ook zo is?

Jurk op maat

Zo werkt het
De jurken die de dames hebben uitgekozen kostte alle drie $80,- per stuk. De website waarop ze de jurken hebben besteld heet eShakti. Een webshop die jurken biedt die speciaal voor jou op maat worden gemaakt.

Allereerst kies je een jurk die je mooi vindt en vervolgens heb je de mogelijkheid om de jurk te customizen. Zo kun je kiezen voor verschillende lengten, verschillende soorten mouwen en halslijnen.

Vervolgens worden de jurken in een mooie doos geleverd bij je thuis en kun je de jurk rustig passen.

Werkt het daadwerkelijk zo goed?
In de video zijn drie verschillende dames te zien met ieder een eigen lichaamsbouw. Ook hebben alle drie de dames een eigen probleem bij het vinden van de perfecte jurk. Zo vertelt een dat door haar lengte maxi-jurken altijd te lang zijn (herkenbaar!!).

Zoals wel vaker het geval is wanneer je iets online besteld was de stof van de jurk niet altijd zoals verwacht. Wel moet ik zeggen dat alle drie de jurken en kwalitatief prima uitzien in de video!

Of ze passen? Ja en nee… Qua lengte zijn de jurken inderdaad perfect bij alle drie de dames. Maar qua pasvorm? Bij de een is de omtrek van de middel veel te groot en bij de ander zit die te hoog. Ook wordt verteld dat de halslijn anders is dan verwacht.

Kortom; een jurk op basis van lengte? Dat werkt alsnog niet aangezien overige lichaamsvormen niet worden meegenomen. Beter is om in die situatie toch echt een jurk helemaal op maat te laten maken. Dus een jurk waarin de lengte, de borstomtrek, de omtrek van de middel en de omtrek van de heupen in wordt meegenomen. Pas dan verwacht ik dat een jurk helemaal perfect zal zitten, vooral omdat een jurk slechts uit één gedeelte bestaat en alle afmetingen perfect moeten zijn! Wat denk jij?

Zou jij het aan durven? Zo’n jurk op maat op basis van je lengte?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.