Vroeg of laat krijg je er hoe dan ook (opnieuw) last van; gespleten haarpunten… Vervelend, vooral omdat je haar er al snel beschadigd en onverzorgd door uit gaat zien. Is een shampoo of conditioner dan de oplossing? Nee, helaas niet. Ondanks dat deze haarverzorging producten beloven je van gespleten haarpunten af te helpen doen ze dit niet. Want zijn je haren eenmaal beschadigd, dan blijven ze dat ook. Wel kun je gespleten haarpunten voorkomen, bijvoorbeeld met een serum of met behulp van deze handige tips!

Gespleten haarpunten

Laat het met rust
Het is meer dan logisch dat je jouw haar met regelmaat even moet wassen en borstelen of kammen. Maar laat je hairdo verder zoveel mogelijk met rust… Föhnen en stylen – kortom hoge temperaturen – beschadigen jouw haar sowieso. En was, borstel of kam je te vaak dan zullen haren vroeg of laat eveneens afbreken.

Rust is dan ook de key voor mooi haar. Voor zowel wassen, borstelen als kammen geldt; niet vaker dan nodig is. En voor andere hitte gerelateerde acties… Die kun je beter laten voor wat het is!

Shampoo bovenop je hoofd
Tijdens het wassen is het alleen nodig om shampoo bovenop je hoofd, dus bij de aanzet van je haar, aan te brengen. De shampoo hoeft dus niet in de lengte van je haar te worden aangebracht. Dit droogt je haar alleen maar uit. Wel mag je de lengte van je haar natuurlijk met regelmaat lekker verwennen met een conditioner en/of een fijn haarmasker.

Je haren drogen
Droog je jouw haar altijd af met een handdoek? Deze kun je beter vervangen door een t-shirt, tulband of een handdoek van microvezel. Een handdoek is namelijk vrij ruw voor je haar en kan daardoor je natte, kwetsbare haar beschadigen. De andere stoffen zijn zachter voor je haar waardoor je haar mooier blijft.

Zon bescherming
Jup, niet alleen je huid maar ook je haar moet je beschermen tegen de zon. Dit kun je doen door een product met UV-bescherming erin te gebruiken, maar de meest effectieve oplossing is het dragen van bijvoorbeeld een leuke hoed.

Geen hoed bij de hand of wil je jouw haar toch echt helemaal los dragen? Let er dan in ieder geval op dat je geen producten in je haar hebt die alcohol bevatten. Alcohol droogt je haar namelijk ontzettend uit net als de zon. Deze twee samen hebben dan ook een enorme impact op de gezondheid van je lokken. Sowieso is het niet verkeerd om je haar extra te verzorgen na een dag zonnen.

Wat is jouw ultieme tip om gespleten punten te voorkomen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.