Yes, na alle opvallende wenkbrauw trends is het eindelijk weer eens de beurt aan onze nagels. Perfect gemanicuurde nagels move over! Nageltattoo’s it is! Volgens tattoo-artist Christian Boyd zijn nageltattoo’s zelfs de nieuwste trend op het gebied van tattoo’s.

Nageltattoo

Nail-art met een twist
Christian kwam in samenwerking met Ambie Stapleton, fashionconsultant, op het idee toen zij aan het nadenken waren over hoe de nagels van modellen konden worden versierd. De nageltattoo was geboren.

In principe werkt het hetzelfde als een normale tattoo. Toch heeft de nageltattoo twee grote voordelen.

1. De tattoo is niet permanent;
2. Het schijnt geen pijn te doen.

Zo werkt het
Net als bij een normale tattoo wordt gebruik gemaakt van een naald. Het verschil is dat een normale tattoo op de huid wordt aangebracht en een nageltattoo op de nagel.

De nageltattoo wordt op het bovenste laagje van je nagels gekrast. Hiermee wordt het gevoelige gedeelte van je nagel niet geraakt en wordt je nagel langer, dan groeit de tattoo vanzelf uit.

Verschillende mogelijkheden
Net als bij nagellak kun je eindeloos variëren met de nageltattoo. Van figuurtjes tot letters of zelfs een compleet mini kunstwerk. Alles kan!

Per nagel betaal je zo’n €25,-. Wil je alle nagels laten doen, dan betaal je per hand €100,-. Wil je beide handen laten doen dan komt dit uit op zo’n €160,-.

Iets voor mij?
Ik moet zeggen dat ik het er ontzettend tof uit vind zien. Vooral de minimalistische creaties spreken mij erg aan. Toch zou ik dit doen met behulp van een zwarte nail-art nagellak in plaats van door een nageltattoo te laten zetten.

Ondanks dat het ideaal zou zijn dat de tattoo niet zomaar verdwijnt/vervaagd wat bij nagellak natuurlijk wel gebeurt, vind ik het laten zetten van de nageltattoo veel te duur. Vooral wanneer je zo’n mini tattoo wil laten plaatsen op alle nagels!

Wat vind jij van de nageltattoo? Is het iets voor jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.