Aankomende donderdagnacht en vrijdag is het weer zover. Koningsnacht en -dag! Nederland kleurt weer spontaan oranje. Vlaggetjes, kleding, make-up… Je kunt het zo gek niet bedenken. Helaas is en blijft oranje niet de meest makkelijke kleur om te dragen. Waar de een de meest opvallende outfit uit de kast trekt kiest de ander het liefst voor een subtiele, oranje make-up look. En met deze tips… Met deze tips rock ook jij de kleur oranje als geen ander!

Oranje make-up

Oranje lipstick
Met de juiste kleur oranje lipstick zit je sowieso goed. Wel is het belangrijk daarbij de rest van je make-up look rustig te houden. Laat je lippen dus het werk doen en zet bijvoorbeeld alleen je wimpers goed aan met mascara.

Heb je een koele huid kies dan voor een oranjekleur lipstick met een koele ondertoon. Heb je juist een warmere huid met een gele of olijfkleurige ondertoon? Dan kun je kiezen voor verschillende kleuren oranje, vooral wanneer deze neigen naar het geel of roze.

Oranje oogschaduw
Niet zo’n fan van oranje lipstick? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor oranje oogschaduw. Vooral bij blauwe of bruine ogen staat de kleur oranje namelijk prachtig. Breng de kleur op een subtiele manier aan met behulp van een blending brush.

Door meer of minder laagjes aan te brengen kun je zelf bepalen hoe intens de kleur oranje wordt. En breng je er een witte basis onderaan, dan popt de oranjekleur werkelijk van je oogleden af.

Ook is oranje oogschaduw mooi te combineren met een crème, bruine of goudkleurige oogschaduw. Breng als finishing touch zwarte eyeliner en wat mascara en je bent ready-to-go.

Oranje eyeliner
Geen zin in de basic zwarte eyeliner? Skip de oranje lipstick en de oranje oogschaduw en pak flink uit met een oranje eyeliner. Zet bijvoorbeeld de perfecte winged eyeliner langs je bovenste wimperrand, of breng een oranje lijntje aan onder je oog en vervaag deze wat.

Oranje blush
Het liefst op een zo subtiel mogelijk manier oranje verwerken in je make-up look? Kies dan voor een oranje of peach kleurige blush. Breng de blush net als ander aan op de appeltjes van je wangen om een subtiele, natuurlijke blos te creëren. Pakt de kleur wat heftiger uit dan je had verwacht? Vervaag hem dan zover als nodig is met behulp van je vingers of een schone make-up kwast.

Welke manier voor een oranje make-up look past het best bij jou?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.

Beeld: @jennawicklundmua