Soms beland je in situaties die je liever van te worden had willen voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer je op een feestje bent en een strapless shirt en BH draagt… Dan wil je natuurlijk dat je shirt, maar ook je BH daar blijft zitten waar die hoort. Doet deze dat niet dan kan dat voor nogal ehh… Ongemakkelijke momenten zorgen. Gelukkig voorkom je een aantal van deze ongemakkelijke momenten met deze 7 kleding hacks. Kijk je mee?

Voorkom ongemakkelijke momenten kleding hacks

Als een blok voor je date vallen…
Heb je een date, dan hoort daar natuurlijk een mooie outfit bij. Staat er iets chiques op de planning dat is het dragen van een paar hakken al snel een must. Maar wat nou als jouw favoriete hakken glad zijn? Je wil natuurlijk niet als een blok voor je date vallen, letterlijk!

Gelukkig los je dit probleem eenvoudig op. Veil de zool onder de bal van je voet met een ruwe nagelvijl en spray deze vervolgens in met wat haarlak. Problem solved!

Houd zicht
Voor de brillendragers onder ons is dit waarschijnlijk een herkenbaar probleem. Je wil genieten van een lekkere kop thee of koffie, blaast erin en voor je het weet zie je helemaal niets meer. Om dit te voorkomen doe je een druppeltje afwasmiddel op een doekje, wrijf je de glazen van je bril ermee in, wacht je 2 minuten en poets je de glazen nog eens goed op. De glazen van je bril zullen niet meer beslaan!

Onverwachte windvlaag
Draag je een los vallende jurk of rok, dan gebeurt het nog wel eens dat de wind er net op de verkeerde manier mee aan de haal gaat en je voor je het weet meet onthult dan nodig is. Een opwaaiende rok voorkom je eenvoudig door bijvoorbeeld muntjes op verschillende plekken in de zoom vast te maken. Dit kan al eenvoudig in combinatie met fashion tape.

Zweetplekken voorkomen
Niets vervelender dan enorme zweetplekken onder je armen. Wanneer je ze eenmaal ontdekt ben je al te laat om het probleem op te lossen en begin je vaak uit ongemak nog harder te zweten. Wist je dat je eenvoudig enorme zweetplekken kunt voorkomen met behulp van maandverband?

Poofie hair
Ondanks dat het dragen van een muts met de koude temperaturen van nu bijna een must is, heeft het geen positieve invloed op je hairdo. Wanneer je de muts afzet is je haar namelijk volledig ontploft. Niet heel charmant natuurlijk.

Gelukkig kun je hiervoor zelf een handige spray maken waarmee jij jouw lokken in no-time weer onder controle hebt. Neem een spray flesje, doe er wat zout, water en conditioner in. Draai de dop er op, schud even en jouw haarspray is klaar om de strijd aan te gaan met jouw poofie hair.

Voorkom grote onthullingen
Sommige shirtjes, vooral die met een wat wijdere halslijn, blijven niet altijd even goed op hun plaats zitten. Voor je het weet zakt het net iets te ver naar beneden en onthul je een heel deel van je BH.

Ook dit probleem is eenvoudig op te lossen, zelfs wanneer je onder weg bent. Het enige wat je nodig hebt zijn twee pleisters! Neem de pleisters en plak deze aan je shirtje. Laat het bandje van je BH onder de pleister, daar waar het gaasje zit lopen, en je shirt blijft prima op zijn plaats.

Lastige ritsen opgepast
Ook broeken werken nogal eens tegen, althans… De ritsen van de broeken dan. De ene rits loopt enorm snel los, de andere is bijna niet dicht te krijgen. Gelukkig los je stroeve ritsen op met behulp van een waxinelichtje of wat lipbalsem. Ooh ja, en een te losse rits? Maak een ringetje van een sleutelhanger aan het lipje van de rits, doe de rits dicht en haal het ringetje over de knoop. Doe de knoop dicht en you’re ready to go.

Wat is jouw ultieme kleding hack om ongemakkelijke momenten te voorkomen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste blogposts op About Beauty and Fashion? Like de Facebook pagina en/of volg het Instagram account.