Even geleden ontving ik een mailtje over de DiamondGelMAX. Of ik er interesse in had om deze nieuwe gel nagellak kit te proberen… Dat hoefde natuurlijk niet twee keer gevraagd te worden. DiamondGelMAX schijnt ’s werelds eerste portable gel manicure kit te zijn. Kortom; gel nagellak die handig is voor thuis, maar ook voor on-the-go! Klinkt aantrekkelijk vind je niet?

DiamondGelMAX kit DiamondGelMAX kit

De DiamondGelMAX kit

De kit bestaat uit vier verschillende onderdelen; een nagelvijl, houten bokkenpootjes, een portable UV-lamp en een rode of roze gel nagellak.

Beloofd wordt dat de gel nagellak eenvoudig en snel is aan te brengen, tot wel vier weken perfect blijft zitten en een handig formaat heeft waardoor het eenvoudig mee te nemen is.

Op dit moment kun je kiezen uit drie verschillende ‘kleuren’. Roze, rood of transparant.

DiamondGelMAX kit

Werkt het?
Omdat ik in combinatie met (gel) nagellak altijd gebruik maak van een base- en topcoat om verkleuring van mijn nagels te voorkomen heb ik dat ook nu gedaan. Ik ben dus begonnen met het vijlen van mijn nagels en heb vervolgens mijn nagelriemen wat teruggeduwd. Vervolgens heb ik mijn nagels schoongemaakt en de basecoat aangebracht. Om de basecoat te laten drogen heb ik direct gebruik gemaakt van de UV-lamp uit de DiamondGelMAX kit.

De eerste keer moest ik even zoeken naar waar het lampje nou precies zit. De bijgeleverde pen bestaat namelijk uit twee verschillende delen; de UV-lamp en de gel nagellak. Voor je de eerste keer de UV-lamp kunt gebruiken verwijder je het plastic bij de batterij. Vervolgens zet je het lampje aan via het schuifknopje. Ik verwachtte dat het licht uit het ‘diamant’ gedeelte zou komen, maar dit bleek niet het geval. Door de pen (voorzichtig) uit elkaar te trekken klikt namelijk een deel van de pen los en komt de UV-lamp tevoorschijn.

DiamondGelMAX kit DiamondGelMAX kit

Na 20 tot 30 seconden was de basecoat goed droog en kon ik van start met de gel nagellak van de DiamondGelMAX kit. Het kwastje is vele malen dunner dan de kwastjes van eerdere gel nagellakjes die ik heb geprobeerd. Dit was even wennen, maar beviel eigenlijk best prima! Er zijn twee tot drie laagjes van de gekleurde nagellak nodig om hem mooi te laten dekken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe dik je de nagellak aanbrengt. Smeer je hem er dikker op dan dekt hij wellicht al in één of twee laagjes. Wel moet je hem dan wat langer onder de lamp houden om de nagellak optimaal te laten drogen.

Last but not least de topcoat erover en mijn nagels zijn helemaal klaar.

DiamondGelMAX kit

Handig of niet?
Ik ben positief verrast door deze handzame kit. Je hebt hoofd benodigdheden bij de hand in één kit. Ben je onderweg dan heb je eigenlijk alleen de pen nodig mocht het gebeuren dat een nagel beschadigd raakt. Al verwacht ik niet dat dit snel zal gebeuren. Ik heb in de tweede week na het aanbrengen van de nagellak dozen uit elkaar staan halen. Normaal gesproken springen er langs de rand dan ongeacht welke gel nagellak ik heb geprobeerd toch nog stukjes af. Bij deze gel nagellak uit de DiamondGelMAX kit is dit niet gebeurt! Hij zit er dus nog steeds perfect op!

De nagellak is wat minder dekkend dan andere gel nagellakjes die ik gewend ben. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn aangezien je hierdoor zelf kunt bepalen hoe intens je de kleur aan wil brengen.

Het kwastje is fijn in gebruik ondanks dat deze een stuk smaller is dan die van andere lakjes. Je kunt hiermee heel precies de nagellak aanbrengen/corrigeren waar nodig. En de lamp? Die werkt echt onwijs goed!

Hier vind je de kit
Je kunt deze handige kit eenvoudig online bestellen. Daarbij heb je dus de keuze uit drie verschillende kleuren; roze, rood of transparant. De kleur die ik heb geprobeerd voor deze review is de kleur rood.

Bij het bestellen van de kit heb je verschillende opties. De kit – bestaande uit de pen (met één kleur nagellak en de UV-lamp), de vijl en de bokkenpootjes – kost €59,95. Ook is het mogelijk de kit 180 dagen te proberen. Dit schijnt de meest gekozen optie te zijn en wordt dan ook automatisch geselecteerd op de website wanneer je de kit wil bestellen. Blijkt dat je de kit niks vindt dan kun je de binnen 180 dagen terugsturen en krijg je jouw geld terug. Voor het 180 dagen uitproberen en eventueel terugsturen betaal je €5,- meer. Dit komt uit op een totaal bedrag van €64,95. Verder is het in sommige landen mogelijk om de kit te bestellen op afbetaling. Je betaalt dan gedurende zes maanden €9,99 per maand totdat het totaal bedrag is voldaan. Of deze laatste optie in Nederland beschikbaar is durf ik niet te zeggen.

Ken jij nog zo’n fijne gel nagellak kit als de DiamondGelMAX kit?