Het vinden van de juiste gezichtscrème vind ik persoonlijk een van de lastigste dingen als het gaat om beauty en huidverzorging. De ene crème is veel te vet… De andere trekt totaal niet in. Natuurlijk heeft Lush zo ook haar eigen gezichtscrèmes, waaronder Enzymion. Een product van Lush wat ik voor mijn verjaardag kreeg en wat ik zelf niet direct had gekozen, maar toen ik hem had meer dan benieuwd naar was. Benieuwd naar mijn ervaring met deze crème?

Enzymion Moisturiser Lush Enzymion Moisturiser Lush Enzymion Moisturiser Lush

Enzymion bevat de volgende ingrediënten
Verse Biologische Citroeninfusie (Citrus limonum), Fair Trade en Biologische Aloë vera-gel, Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Stearinezuur, Biologische Avocado-olie, Glycerine, Versgeperste Papaya (Carica papaya), Triethanolamine, Biologische Koudgeperste Teunisbloemolie (Oenothera biennis), Biologische Koudgeperste Tarwekiemolie (Triticum vulgare), Versgeperste Biologische Citroen (Citrus limon), Tangerine-olie (Citrus reticulata), Limoenolie (Citrus aurantifolia), Cetearyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Butylphenyl, Methylpropional, *Limonene, Parfum, Methylparabeen en Propylparabeen.

Lush over Enzymion
Een lichte gezichtscrème die je huid voedt zonder het glimmend te maken, maar juist gematteeerd achterlaat. We stoppen een hele citroen in elk potje Enzymion zodat je huid minder glanst. Ook doen we er verse papaja in, samen met lichte olieën en cacaoboter. Vers fruit bevat enzymen en zuren die dode huidcellen verwijderen en huid stimuleren en laten stralen.

Mijn ervaring met Enzymion
Persoonlijk vind ik deze crème prettig in gebruik. Hij is fijn met aanbrengen; qua textuur is hij niet te dik maar ook niet te dun. Dit maakt dat de crème snel intrekt en niet vet aanvoelt. Mijn huid voelt na gebruik heerlijk zacht en verzorgd aan en heeft een mooie natuurlijke uitstraling. De crème geeft mij namelijk geen glimmend gezicht maar een matte finish precies zoals Lush belooft!

Het nadeel van deze crème vind ik de geur. Op een of andere manier kan ik niet precies plaatsen wat ik ruik. Ergens ruik ik de citroen, maar deze is heel subtiel en gemengd met de geur van andere ingrediënten. Gelukkig ruik je de crème niet heel lang. Eenmaal ingetrokken in de huid is de geur ook minder/verdwenen. Natuurlijk heeft dit ook deels te maken met persoonlijke voorkeur.

Kortom; voor de werking raad ik Enzymion van Lush zeker aan. Wat betreft de geur wat minder… Maar wellicht vind jij de geur wel heerlijk!

Enzymion kopen?
Per potje (45 gram) van deze moisturiser betaal je €24,95. Vrij prijzig, maar veel crèmes zijn nou eenmaal duurder. Heb je een gevoelige huid en is een goede gezichtscrème een must voor jou? Dan zou ik zeker deze eens proberen!

Heb jij Enzymion van Lush al eens geprobeerd? Wat is jouw ervaring met deze vegan moisturiser?