Sinds dat ik ben begonnen met bloggen in 2012 heb ik nog nooit zoveel trends achter elkaar voorbij zien komen als in 2017. De meest opvallende wenkbrauwen worden keer op keer gespot, aparte nagels en vrolijk gekleurd haar… het is maar een kleine greep uit het aantal trends dat tot nu toe voorbij is gekomen. En dit najaar? Dit najaar maak je natuurlijk indruk met het nieuwste beauty statement: Metallic lips!

Maybelline Metallic Lips

Jaren 90
Veel van de trends die nu weer razend populair zijn, zijn rechtstreeks gekopieerd uit de jaren 80 en 90. Scrunchies, fanny packs, netpanty’s en de zonnebrillen met gekleurde glazen. De perfecte items om een waar statement mee te maken.

De grootste(?) liptrend van die tijd kon dan ook niet achterblijven. Metallic lips waren hot en maken deze herfst hun comeback. Lippen waarmee je sowieso opvalt en die een extra beetje glamour geven aan je make-up look. En eerlijk… Met de juiste kleur metallic lipstick op je lippen heb je eigenlijk ook niet veel meer nodig qua make-up.

Metallic lips van nu
In tegenstelling tot in de jaren 90, waar metallic lipstick niet één extra dimensie aan je lippen gaf maar minstens 10, zijn de metallic lips van nu een stuk draagbaarder. Door de combinatie van een matte lipstick met een metallic effect oogt de liptrend een stuk subtieler. Het metallic knalt dan ook niet van je lippen af… zie het meer als een omhelzing die het beste van jouw lippen tevoorschijn tovert!

Catrice Metallic lips

Hier vind je ze
Verschillende beauty merken spelen in op deze trend. Van Catrice en MUA tot Maybelline… Afhankelijk van de kleur die je zoekt en het effect dat je wil bereiken is er sowieso een variant voor jou!

Catrice bijvoorbeeld biedt sinds kort de Matte Metallics. Vloeibare, kleurintensieve liquid lip powder waarmee je jouw lippen langdurig van een draagbaar metallic effect voorziet. Met keuze uit zes verschillende kleuren zit er vast en zeker eentje voor jou bij.

Toch nog niet de perfecte kleur kunnen vinden? Ook bij Maybelline kun je terecht voor jouw dosis metallic. Met een uitbereiding van de Color Sensational lijn, bestaande uit vier kleuren, kun je direct aan de slag! Kies je voor rood, wijnrood, geelgoud of blauw? It’s up to you!

Metallic vs. Me
Zelf ben ik wel erg benieuwd naar de Matte Metallics van Catrice. Vooral de kleuren 040 ‘Blogger’s Favourite’ en 050 ‘Let’s Mauve to San Francisco’ spreken mij erg aan. Metallic, maar ondanks dat toch subtiel. Zeker een poging waard vind je niet?!

Zijn de Metallic Lips iets voor jou? Waarom wel/niet?